TÜSİAD Genel Kurulu'nun açılışını Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan yaptı. Bu yıl TÜSİAD’ın kuruluşunun 50'inci yılı olduğu hatırlatan Özilhan, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi koşulların o günkü koşullara benzetti.

“ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK OLMADAN PLAN YAPILAMAZ”

70’lerdeki ekonomi ve siyasi durumu anlatmadan önce kurumlar ve kuralların yetki ve işleyişi ile ilgili endişelerini dile getiren Tuncay Özilhan, “Ortalığın toz duman olduğu yetki ve sorumluluklarının sınırlarının bulanıklaştığı durumlarda karar nasıl alınır? Nereye gittiğimiz konusunda kafamızda bir cevap yoksa plan nasıl yapılır? Kurumsal yapıların öngörüldüğü gibi çalışacağı varsayımı olmadan ne olacağı nasıl bilinir? İlan edilmiş kurallar yarın değişebilirse yarına ilişkin kararlar nasıl alınır” dedi. Özilhan, "Kurumsal yapılarda öngörülebilirlik olmadan plan yapılamaz" dedi.

Olağan Genel Kurul gündemi kapsamında TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve Divanı, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı asil ve yedek üyelerinin seçimi gerçekleşecek.

TÜSİAD açılış konuşmasını yapan Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, “Nereye gittiğimiz konusunda kafamızda bir cevap yoksa plan nasıl yapılır? Kurumsal yapıların öngörüldüğü gibi çalışacağı varsayımı olmadan ne olacağı nasıl bilinir? İlan edilmiş kurallar yarın değişebilirse yarına ilişkin kararlar nasıl alınır” dedi. Özilhan, "Kurumsal yapılarda öngörülebilirlik olmadan plan yapılamaz" dedi.

Editör: TE Bilişim