USMER, Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı düzenliyor

USMER, Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı düzenliyor
USMER, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'den 12 ülkenin katılımıyla 18-19 Temmuz'da İstanbul'da bir konferans düzenliyor.

Ulusal Strateji Merkezi (USMER), 18-19 Temmuz 2025 tarihlerinde İstanbul'da "Doğu Akdeniz-Karadeniz Konferansı" düzenliyor. USMER'den yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz ve Karadeniz coğrafyasından 12 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek konferansın, Şişli Grand Cevahir Otel'de 10.00-18.00 saatleri arasında yapılacağı belirtildi.

Konferansa Türkiye, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, ABD, Yunanistan, Irak, İtalya, Mısır, Filistin, Lübnan, Yemen ve KKTC'den katılım olacak. İki günlük konferansın ardından, 20 Temmuz'da ikili görüşmeler ve katılımcıların kişisel programları yer alacak. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya'nın açılış konuşmaları yapacağı konferansta, açılış konuşmalarının dışında toplam 7 oturum düzenlenecek.

Konferansın gündeminde; "Doğu Akdeniz’de ve Karadeniz’deki gelişmeler, devletlerin bağımsızlığı ve egemenliği, ülkelerin toprak bütünlükleri, milletlerin özgürlüğü, halkların refahı amacıyla Atlantik emperyalistlerine ve İsrail siyonizmine karşı mücadelenin sorunları, milli devletlerin ve halk hareketlerinin rolü, ortak çözümler, ortak strateji ve siyasetler ve örgütlenmeler, bölgesel savaş ve daha büyük çapta savaş tehlikeleri" gibi konular yer alıyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.