İnfaz yasası yapılan düzenleme ile; Terör, kasten adam öldürme, uyuşturucu ve cinsel suçlar gibi bazı suçlar hariç, diğer suç türlerine değişen oranlarda indirim ve denetimli serbestlik hakkı ile ilk etapta 80 bini aşkın mahkûm cezaevlerinden tahliye edilmiştir.

“Kadına şiddet suçlardan mahkûm olanlar” çıkan infaz yasasına göre kapsam dışında kalırken; eşini bıçaklayıp cezaevinde 1 yıl kaldıktan sonra infaz düzenlemesi sonucu tahliye olan ve çıktıktan sonra kızını eşi ile tartışma esnasında öldüren bu şahıs hangi nedenle mahkûm olmuş ki, hangi nedenle tahliye edilmiştir? bu izaha muhtaçtır.” dedi.

İnfaz yasası ile tahliye edildikten sonra adli olaylara karışıp “yeniden cezaevine giren mahkûm” sayısı gün geçtikçe artmakta ve suç oranı yükselmekte bunun ise ayrıca dikkat çekilecek bir durum olduğunu belirtti.

Koncuk, “Ülkemizde kadına karşı şiddet olaylarında yaşanan hızlı artış yalnızca eşe karşı işlenmediği göz önünde bulundurulduğunda, kadına karşı şiddet vakalarında kadını korumak için “5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 86 ncı maddesinin üçüncü fıkrasına “g) Kadına karşı,” bendi eklenmesi zaruret teşkil etmektedir.” diyerek kadıların korunması, kadınlara karşı işlenen suçlarda, “infaz indirimi olmaması” ve “tahliye şartlarının zorlaştırılması” için bu Kanun teklifini verdiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim