7 yıl sonra buluşan Nazar ve Emilia'nın duygusal anları
Nazar S., 7 yıl aradan sonra annesi Rebecca S. ile buluştu ve 6 yaşındaki kız kardeşi Emilia ile tanıştı. Duygusal anlar yaşandı.

Bursa'da babası tarafından kaçırılan ve 7 yıl boyunca harabe bir evde tutulduktan sonra kurtarılan Nazar S. (8), nihayet 6 yaşındaki kız kardeşi Emilia Zafira ile tanıştı.

KARDEŞLERİN İLK BULUŞMASI
6 Nisan’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen bu özel buluşmada, iki kardeşin birbirlerine özlemle sarıldığı anlar, bir fotoğraf karesiyle ölümsüzleştirildi. Almanya vatandaşı olan Nazar S., annesi Rebecca S. (30) ile ilk kez bir araya geldiği için mutluydu. Rebecca, 2019 yılında Almanya’ya dönerken 2 aylık hamile olduğunu belirtirken, bu durum Nazar ile Emilia’nın öz kardeş olduğunu da ortaya koydu.

KAÇIRILMA VE KURTULUŞ HİKAYESİ
Umut K. (33) adlı baba, 1 yaşındaki oğlu Nazar’ı alıkoyarak annesi Rebecca S.’ye dönmesine izin vermemişti. Baba, Almanya'da hakkında yakalama kararı çıkınca Türkiye’de kalmak istemedi. 10 Mart’ta düzenlenen bir operasyonla Nazar kurtarılırken, 7 yıl boyunca kayıp olan çocuğun bulunmasında özel bir ekip çalıştı. Aile mahkemesi, Nazar’ın velayetini annesi Rebecca S.’ye verdi ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Nazar, 27 Nisan’da ilkokula başlamasının ardından annesiyle birlikte Almanya’ya gitmek için gün sayıyor. Almanya’da bulunan Rebecca S., oğlu ile telefonda görüntülü görüşerek mahkeme kararını ona iletti ve Nazar, “Anne, ne zaman Almanya’ya geleceğim?” diye sordu. Kız kardeşi Emilia ile tanışmasının ardından, Nazar’ın yurttaki arkadaşlarına, “Kardeşim beni ziyarete geldi.” demesi, bu buluşmanın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.














