ABD-İran görüşmelerinde sürpriz arabulucular: Türkiye de var!
ABD Başkanı Trump, İran ile yapılan görüşmelerde Türkiye, Mısır ve Pakistan'ın arabulucu rolü üstlendiğini duyurdu. Taraflar arasında gerilimi azaltmaya yönelik mesajlaşmalar sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yapılan son görüşmelerin Mısır, Pakistan ve Türkiye'nin arabuluculuğuyla gerçekleştiğini açıkladı.
Trump'tan İran'la Anlaşma İddiası
Fox News Business'a konuşan Trump, İran'ın "çok fena anlaşma yapmak istediğini" iddia ederek, 5 gün içinde bir anlaşmaya varılabileceğini öne sürdü. İran'ın bu iddiaları yalanlaması üzerine Trump, İran medyasının ne söylediğini bilmediğini belirtti.
Türkiye, Mısır ve Pakistan Devreye Girdi
Axios'un haberine göre, Türkiye, Mısır ve Pakistan, son iki gündür ABD ile İran arasında mesajlar ileterek gerilimin azaltılmasına yardımcı oluyor. Üç ülkenin üst düzey yetkilileri, ABD'li yetkililer Steve Witkoff ve İranlı yetkili Abbas Arakçi ile ayrı ayrı görüştü. Arabuluculuk çalışmaları sürerken, kaynaklar ilerleme kaydedildiğini belirtiyor. Görüşmelerin ana gündemi çatışmanın sona erdirilmesi ve çözülmemiş sorunların ele alınması olarak öne çıkıyor.
Bakmadan Geçme
Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul Arabuluculuk Konferansı'nda konuştu
Erdoğan barış için arabuluculuk vurgusu yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Arabuluculuk Konferansı'na katıldı
Bakan Fidan ev sahipliğinde arabuluculuk konferansı
Trump'tan ara seçim öncesi net mesaj! Beyaz Saray’dan İran molası
İran'dan ABD'ye rest! Kapıyı kapadı
