Aşkın Genç: Türkiye'de emekçi, Almanya'dan yüzde 25 fazla çalışıyor
Aşkın Genç, Türkiye'de emekçilerin Almanya'dan yüzde 25 daha fazla çalıştığını ve asgari ücretin yaşam maliyetini karşılamadığını vurguladı.

(ANKARA) - YENİ Parti Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Eurostat’ın 2025 verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, Türkiye’de haftalık çalışma süresinin Almanya’dan yüzde 25 daha fazla olduğunu, ancak maddi refahın yalnızca Almanya’nın yüzde 58’i seviyesinde kaldığını ifade etti.
ASGARİ ÜCRET VE YAŞAM MALİYETİ
Genç, Türkiye’de asgari ücretin, bekar bir çalışanın yaşam maliyetinin yalnızca yüzde 59’unu karşıladığını belirterek, “Ücret ayın 18 gününe yetiyor; kalan 12 gün vatandaş ya borçlanıyor ya da sofrasından kısıyor.” ifadelerini kullandı. İktidarın ekonomi düzenini eleştirerek, “Daha çok mesai, daha düşük ücret, daha az refah” ifadesini kullandı.
ÇALIŞMA SÜRESİ VE REFAH DÜZEYİ
Aşkın Genç, Türkiye’deki çalışma sürelerinin uzadığına dikkat çekerek, bu durumun çalışanların alım gücündeki düşüşle çeliştiğini vurguladı. Eurostat verilerine göre Türkiye’de haftalık fiili çalışma süresinin 42,4 saat, Almanya’da ise 33,9 saat olduğunu kaydeden Genç, “Yüzde 25 daha uzun çalışıyoruz, Almanya'daki refah ise bizden yüzde 71 daha yüksek.” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme
Sendika başkanı: Bu ücretlerle geçinmek imkansız
Emekli ve memurlara zam şoku! 2027 asgari ücret için rakam verildi
OVP Sonrası Enflasyon Tahmini Ne Olursa, Maaşlar Ne Kadar Artacak?
DİSK-AR: Asgari ücretin enflasyon karşısındaki kaybı 6 bin 196 lira
DİSK-AR Açıkladı: Asgari Ücretin Erimesi 6 Bin Lirayı Aştı!
Sezgin Tanrıkulu'ndan pazar ziyaretinde enflasyon eleştirisi
