Gündem

Bakan Gürlek: İsrail, uluslararası hukuku hiçe saymaya devam ediyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İsrail'in Gazze'deki insani felakete karşı duyarsız kaldığını ve uluslararası hukuku hiçe saydığını ifade etti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bakan Gürlek: İsrail, uluslararası hukuku hiçe saymaya devam ediyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik insani felakete karşı duyarsız kaldığını vurguladı.

İSRAİL'İN SALDIRILARI

Gürlek, Küresel Sumud Filosu'na yönelik yapılan saldırının, İsrail'in tüm insani değerleri ve uluslararası hukuku tanımadığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Bakan, İsrail'in başbakanı Netanyahu ve onun etrafındaki güçlerin, kadın ve çocuk ayırt etmeksizin gerçekleştirdiği saldırıların sistematik bir soykırım olduğunu ifade etti.

HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİLER

Adalet Bakanı, bu suçların faillerinin mutlaka hesap vereceğini söyledi. Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın iddianameye dönüştüğünü ve yargılama sürecinin başladığını hatırlattı. Gürlek, Türk adaletinin uluslararası hukuku koruma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, bu mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş