Bakan Tekin, 1416 bursları programında önemli açıklamalarda bulundu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1416 Bursları Uyum ve Vizyon programında yurt dışında eğitim gören öğrencilerin Türkiye'yi temsil ettiğini ve geçmişteki sorunları dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da düzenlenen '1416 Bursları Uyum ve Vizyon' programında konuştu.

Yurt dışında eğitim görecek öğrencilerle buluştu
Bakan Tekin, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programda, burs alan öğrencilerin yurt dışında Türkiye'yi temsil ettiklerini belirtti. “İçlerinde başbakanlar, gazeteciler, milletvekilleri ve sanatçılar var. Devletimizin imkanlarıyla yurt dışında ülkemizi yüz akıyla temsil ettiler” dedi.

Geçmişteki sorunları vurguladı
Bakan Tekin, 2013 yılında başladığı görevinde yurt dışı bursları konusuna özel önem verdiğini ifade ederek, geçmişte bu bursların yanlış kullanıldığını ve birçok sorun yaşandığını dile getirdi. Ayrıca, yurt dışında eğitim görenlerin Türkiye ile çalışma yapmamaları yönünde kararlar aldıklarını söyledi. Tekin, bursiyerlerin döndüklerinde kamu bürokrasisine geçişte karşılaştıkları zorlukları da hatırlattı.
Bakmadan Geçme
Eşekle Türkiye turu yapan gönüllü, köylerde kitap dağıttı
İtalya’da Okullarda Yeni Dönem: Burka ve Peçe Yasak
Eğitim Sen Genel Başkanı Irmak, Bakan Tekin'e istifa çağrısı yaptı
Gamze Taşcıer: Devletin görevi yoksul çocukları eğitime tutmaktır
Kılıç, Bakan Tekin'e öğretmenlerin tayin sorununu sordu
İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, yeni eğitim döneminde başladı
