Bakan Tekin, öğretmenlere teşekkür etti ve gelecek hedefleri açıkladı
Bakan Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik teşekkürlerini iletti ve eğitimdeki hedefleri ile mesleki çalışma programının önemine vurgu yaptı. Öğretmenlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılı haziran dönemi mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla öğretmen ve okul yöneticilerine bir video mesajla hitap etti.
ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR
Bakan Tekin, öğretmenlerin yıl boyunca gösterdikleri gayret ve fedakarlık için teşekkür ederek, "Eğitim, uzun soluklu bir yolculuktur. Sınıflarınızdaki her adım, çocuklarımızın hayatında önemli bir etki bırakacaktır" dedi. Tekin, mesleki çalışma dönemlerinin yılın değerlendirilmesi ve geleceğe hazırlık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜREÇLERİ
Bakan Tekin, öğretmenleri merkeze alan bir yaklaşım benimsediklerini belirterek, eğitimde kalıcı başarıya ulaşmanın güçlü öğretmenlerden geçtiğini ifade etti. Bu bağlamda Milli Eğitim Akademisi'ni hayata geçirdiklerini ve öğretmen adaylarının mesleğe hazırlık süreçlerini güçlendirecek adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, eğitim kurumu yöneticileri için de yeni yeterlilikler geliştirdiklerini açıkladı.
MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER
Bakan Tekin, bu eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin milli ve manevi değerlerle buluştuğunu hatırlatarak, "Öğrencilerimizin insani meselelere duyarlılık geliştirmeleri için Filistin'deki insanlık dramına dair farkındalık çalışmalarını okullarımızda yürüttük" dedi. Tekin, eğitim camiasını derinden üzen olaylara da değinerek, hayatını kaybeden öğretmenler için başsağlığı diledi.
Bakmadan Geçme
Osmaniye'de saldırıda hayatını kaybeden öğretmen defnedildi
Osmaniye'de Okul Bahçesinde Kanlı Saldırı: Öğretmen Ağır Yaralandı
CHP'li Öztürkmen, devlet okulunda yüksek ücret talep edildiğini açıkladı
Bakan Tekin, 1416 bursları programında önemli açıklamalarda bulundu
Eşekle Türkiye turu yapan gönüllü, köylerde kitap dağıttı
İtalya’da Okullarda Yeni Dönem: Burka ve Peçe Yasak
