Gündem

Çankırı'da 'Yüzyılın Konut Projesi' kuraları çekildi, 10 bin 278 başvuru arasından 1753 aile yeni evine kavuşacak

Çankırı'da TOKİ'nin 'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında 1753 konut için kura çekildi, 10 bin 278 başvuru arasından hak sahipleri belirlendi. Vali Çakırtaş, konutların güven ve huzur sembolü olacağını ifade etti.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Çankırı'da 'Yüzyılın Konut Projesi' kuraları çekildi, 10 bin 278 başvuru arasından 1753 aile yeni evine kavuşacak

Çankırı'da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen 'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında 1753 konut için kura çekilişi yapıldı. Noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişe Vali Hüseyin Çakırtaş, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Projeye Çankırı genelinde 10 bin 278 başvuru yapıldığı açıklandı.

VALİ ÇAKIRTAŞ'TAN GÜVEN VE HUZUR VURGUSU

Vali Hüseyin Çakırtaş, törende yaptığı konuşmada, bu projenin Türkiye genelinde 500 bin sosyal konut hedefinin bir parçası olduğunu belirtti. Özellikle deprem sonrası 'asrın iyileştirme hareketi' olarak nitelendirdiği 455 bin konutun kısa sürede teslim edildiğini hatırlatarak, devletin bu alandaki tecrübesine vurgu yaptı. Çakırtaş, 'Bu büyük proje vatandaşlarımızı güvenli, sağlıklı ve modern yaşam alanlarıyla buluşturma hedefidir' dedi.

KONUTLAR SADECE BİR YUVA DEĞİL, HUZUR SEMBOLÜ

Vali Çakırtaş, çekilecek kuraların sadece konut değil, aynı zamanda güvenli yarınların, mutlu yuvaların ve güçlü komşulukların kapısını aralayacağını ifade etti. Her bir konutun bir anahtar olmanın ötesinde, huzurun sembolü olacağını söyledi. Ayrıca, depreme dayanıklı, çevreye duyarlı, alt yapısı güçlü ve sosyal donatıları bütüncül bir anlayışla hayata geçirilecek bu konutların, planlı şehirleşmeye katkı sağlayacağını ve istihdamı destekleyerek ekonomiye canlılık katacağını ekledi.

DUA VE KURA ÇEKİLİŞİ İLE SON BULDU

Program, yapılan duaların ardından kura çekimi ile sona erdi. Çekiliş sonucunda belirlenen 1753 hak sahibi, Çankırı'da inşa edilecek konutlara sahip olacak. Yüksek başvuru sayısının, vatandaşların projeye duyduğu güveni gösterdiği vurgulandı.

Bu Yazıyı Paylaş