Çerçeve yasa teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda onaylandı
TBMM Adalet Komisyonu, Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni kabul ederek, PKK/KCK ile ilgili yeni düzenlemelerin yolunu açtı.

TBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda 'çerçeve yasa' olarak bilinen 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni 17 saat süren tartışmaların ardından kabul etti.

TEKLİFİN İÇERİĞİ
Teklif, PKK/KCK'nın silah bırakması ve fiili varlığının sona erdiğinin tespit edilmesi durumunda bazı soruşturma, kovuşturma ve infazların ertelenmesini öngörüyor. Kasten öldürme suçu bu kapsam dışında tutuluyor. Eğer teklif meclisten geçerse, genel kurulda görüşülmesi 10 Ağustos Pazartesi günü planlanıyor.

YENİ DÜZENLEMELER VE İTİRAZ HAKKI
Teklif, örgüt faaliyeti kapsamında işlenen suçlarla sınırlı olacak. Erteleme süresi içinde yeni bir terör suçu işlenmesi durumunda, infaz hakimi erteleme kararını kaldıracak. Erteleme kararlarına iki hafta içinde itiraz edilebilecek ve dava zamanaşımı işlemeyecek. Ayrıca, silah ve malzemelerin kayıt altına alınması süreci de düzenleniyor.




Bakmadan Geçme
Booking Türkiye'ye Geri mi Dönüyor? 9 Yıllık Engel Meclis Gündeminde!
Özçağdaş'tan Bakan Ersoy'a Kartalkaya tepkisi
Turizm geliri hedefi 100 milyar dolardan 73,5 milyara indi
Özlale, Bakan Ersoy'a sırtını dönerek protesto etti
Mekke Anlaşması TBMM'den geçti
Uzun: Türk ordusunu ABD ve İsrail için sahaya sürüyorsunuz
