CHP'li Öztürkmen, devlet okulunda yüksek ücret talep edildiğini açıkladı
CHP'li Öztürkmen, devlet okulunda öğrencilerden alınan turnike ve kaynak kitap ücretlerini eleştirerek eğitim sisteminin sorunlarına dikkat çekti ve Bakan Tekin'e istifa çağrısı yaptı.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda velilere ek mali yük getirebilecek talimatlarına rağmen, Ali Küncülü Ortaokulu'nda yüksek ücretler talep edildiğini belirtti.

Turnike ve kaynak kitap ücreti
Öztürkmen, okulda öğrencilere turnike sistemi için 6 bin TL ve kaynak kitaplar için 9 bin TL istendiğini öne sürdü. Velilerden, “Veli bilgilendirme ve rıza dilekçesi” imzalatıldığını söyleyen Öztürkmen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in okullarda kaynak kitaba ihtiyaç olmadığına dair açıklamalarına rağmen, uygulamanın tam tersini gösterdiğini savundu.
Okul sisteminin durumu
Öztürkmen, okullarda velilere kaynak kitap alımının dayatıldığını ifade ederek, “Bakan Tekin, para istenmeyeceğini söylüyor ama buna uymayan okullar mevcut” dedi. Ayrıca, bazı sınıfların öğretmen eksikliği nedeniyle boş kaldığını ve öğrencilerin geri gönderildiğini belirtti. Eğitim sisteminin sorunlarına dikkat çeken Öztürkmen, “Parasız eğitim” ifadesinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı ve Bakan Tekin'e istifa çağrısında bulundu.
Bakmadan Geçme
Bakan Tekin, 1416 bursları programında önemli açıklamalarda bulundu
Eşekle Türkiye turu yapan gönüllü, köylerde kitap dağıttı
İtalya’da Okullarda Yeni Dönem: Burka ve Peçe Yasak
Eğitim Sen Genel Başkanı Irmak, Bakan Tekin'e istifa çağrısı yaptı
Gamze Taşcıer: Devletin görevi yoksul çocukları eğitime tutmaktır
Kılıç, Bakan Tekin'e öğretmenlerin tayin sorununu sordu
