Ekonomi

Çin'de 11.11 alışveriş festivali erkenden başladı: Tüketim için teşvik hamlesi

Çin, Bekarlar Günü'nü bu yıl beş hafta erken başlatarak durgun ekonomiyi canlandırmayı amaçlıyor. Hükümet, tüketimi teşvik etmek için çeşitli hamleler yapıyor.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Çin'de 11.11 alışveriş festivali erkenden başladı: Tüketim için teşvik hamlesi

Çin, dünyanın en büyük online alışveriş etkinliği olan Bekarlar Günü'nü bu yıl beklenenden beş hafta önce başlatarak ekonomiyi canlandırmayı hedefliyor.

BEŞ HAFTA ERKEN BAŞLADI

Her yıl 11 Kasım'da düzenlenen Bekarlar Günü, bu yılki etkinliğin başlangıcı, Ekim ayının ortasına çekildi. Çinli perakendeciler, durgun pazar koşullarında tüketicileri yeniden alışveriş yapmaya teşvik etmek için bu stratejiyi benimsedi. Taobao, JD.com ve Douyin gibi platformlar, kullanıcılarına özel indirimler ve kuponlar sunarak bu önemli alışveriş dönemine hazırlandıklarını duyurdular.

TEŞVİK PLANI HAZIRLANIYOR

Çin ekonomisi, artan genç işsizlik oranları ve emlak krizinin yanı sıra ABD ile devam eden ticaret savaşının etkisiyle zor bir dönemden geçiyor. Hükümet, hane halkına yönelik yardımlar ve maaş artışları gibi teşviklerle ekonomiyi canlandırmaya çalışsa da, perakende satışlardaki artış hâlâ beklentilerin altında kalıyor. Bu yılki alışveriş festivali, tüketim alışkanlıklarını canlandırmak için önemli bir fırsat sunuyor. Yapay zeka destekli alışveriş deneyimi ile kullanıcılar, ilgilendikleri ürünleri daha hızlı bulabilecek ve platformlarda daha fazla zaman geçirebilecekler. Pandemi sonrası dönemde temkinli harcama alışkanlıklarıyla başa çıkmak isteyen lüks markalar da bu kampanyalara dahil oldu, böylece satış yarışı hız kazandı.

Bu Yazıyı Paylaş