Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile ilişkilerde yeni bir ivme hedefliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve savunma sanayi işbirliğinin önemi üzerinde durarak, yeni bir ivme hedeflediklerini açıkladı.

(ANKARA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile savunma sanayi işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, “İki müttefik arasındaki engelleri geride bırakarak yeni bir ivme yakalamak istiyoruz” dedi.

İki ülke arasındaki dostluk vurgusu
Birleşmiş Milletler'in 81. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Erdoğan, burada düzenlenen “100 Yıllık Dostluk: Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri” etkinliğine katıldı. Erdoğan, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılına güçlü bir başlangıç yaptıklarını ifade etti. Amerika-Türkiye İş Konseyi ve Amerikan Ticaret Odası’na teşekkür ederek, Başkan Trump ile olan dostane diyaloglarının ilişkileri güçlendirdiğini belirtti.

Ticaret hedefleri ve ekonomik ilişkiler
Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin ikinci yüzyılında somut ilerlemeler sağlamak için çaba harcadıklarını söyledi. ABD ile stratejik ilişkilerin ekonomik ve ticari ilişkilerden ayrı düşünülemeyeceğini belirten Erdoğan, 2025 hedeflerinin 100 milyar dolar ticaret hacmi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin son 24 yılda ekonomik başarılar elde ettiğini ve kişi başına düşen gelirin 2026 yılı itibarıyla 20 bin doları aşacağını açıkladı. Erdoğan, yatırım programlarıyla yatırımcılar için cazip teşvikler sunduklarını ve Türkiye'nin güçlü ekonomik yapısının yatırımcılar için güvenilir bir zemin oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayinde dünya çapında önemli bir aktör haline geldiğini ve bu alandaki işbirliğinin derinleştirilmesi gerektiğini belirtti.
Bakmadan Geçme
Türkiye, 2027'de savunma sanayi ihracatında ilk 10'da olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Amerika ilişkilerini değerlendirdi
Zafer S41 araç tarama sistemi envantere girecek
MKE, güvenlik güçlerine silah ve mühimmat teslim etti
Savunma Sanayii Başkanlığı, 13 pozisyonda bilişim personeli alacak
Cevdet Yılmaz: Türkiye savunma sanayinde devrim yaşadı
