Gündem

Depremde 42 can alan Bad-ı Saba Konutları davasında kritik gelişme: Yeniden bilirkişi incelemesi başlıyor

Kahramanmaraş'taki Bad-ı Saba Konutları davasında, depremde 42 kişinin ölümüne neden olan yıkımla ilgili kamu görevlileri yargılanıyor. Sanıklar suçlamaları reddederken, mahkeme yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar vererek duruşmayı er
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Depremde 42 can alan Bad-ı Saba Konutları davasında kritik gelişme: Yeniden bilirkişi incelemesi başlıyor

6 Şubat depremlerinin yürek burkan acılarından biri olan Kahramanmaraş'taki Bad-ı Saba Konutları'nda yaşanan trajedinin ardından açılan davada yeni bir sayfa açılıyor. Depremde 42 kişinin hayatını kaybettiği bu yıkımın sorumluları olarak yargılanan kamu görevlileri ilk kez hakim karşısına çıktı. Ancak sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek rutin işlemler yaptıklarını savundular. Bu durum, depremde ailesini kaybedenlerin adalet arayışında yeni bir boyut kazandırdı.

Depremde 42 can alan Bad-ı Saba Konutları davasında kritik gelişme: Yeniden bilirkişi incelemesi başlıyor 1

KAMU GÖREVLİLERİNDEN SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Dulkadiroğlu Belediyesi'nde görevli imar müdürleri, ruhsat işlemlerinin o dönemin mevzuatına uygun yapıldığını ve kendilerinin sadece rutin görevlerini yerine getirdiğini öne sürerek beraat talebinde bulundular. Sanıklar, özellikle kat artışıyla ilgili herhangi bir imzalarının bulunmadığını ve bina yıkımıyla doğrudan bir sorumluluklarının olmadığını savundular. Ancak bu savunmalar, depremzedelerin tepkisini çekti. Depremde 3 çocuğunu ve annesini kaybeden Nuri Gülçin, sadece mevcut sanıklarla yetinilmemesi gerektiğini vurgulayarak, binayı 15 kata çıkaranların ve dönemin belediye başkanlarının da davaya dahil edilerek yargılanmasını istedi. Diğer müştekiler de benzer şekilde, kamu görevlilerinin sorumluluklarından kaçtığını belirterek adalet taleplerini dile getirdiler.

Depremde 42 can alan Bad-ı Saba Konutları davasında kritik gelişme: Yeniden bilirkişi incelemesi başlıyor 2

MAHKEMEDEN YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU KARARI

Mahkeme heyeti, olayın karmaşıklığı ve delillerin daha detaylı incelenmesi gerekliliği üzerine önemli bir karar aldı. Tüm sanıklar hakkında yeniden bilirkişi raporu düzenlenmesine hükmedildi. Bu karar, olayın teknik boyutunu aydınlatma ve sorumluları daha net bir şekilde belirleme potansiyeli taşıyor. Tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu'nun ve diğer sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verilirken, duruşma 1 Ekim tarihine ertelendi. Bu erteleme, adalet arayışının ne kadar uzun ve zorlu bir süreç olabileceğinin de bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Bu Yazıyı Paylaş