Edirne'de meme kanserine dikkat çekmek için pembe dostluk maçı oynandı
Edirne'de Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında kadınlar arasında Pembe Dostluk Maçı oynandı. Genel Cerrah Op. Dr. Melda Canbaz, erken tanı ve düzenli kontrollerin önemine dikkat çekti.

Edirne'de 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' kapsamında kadınlar arasında 'Pembe Dostluk Maçı' basketbol karşılaşması yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği karşılaşmada Edirne DSİ Basketbol Takımı ile sağlık çalışanı kadınların oluşturduğu takımlar karşı karşıya geldi. Salon pembe balonlarla süslendi, izleyen kadınlar pembe fular taktı. Karşılaşmayı Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Filiz Gencan ve AK Parti Milletvekili Fatma Aksal izledi.

Erken tanının önemi vurgulandı
Maç öncesi konuşan takım kaptanı Genel Cerrah Op. Dr. Melda Canbaz, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekti ve kadınlara düzenli kontrollerini ihmal etmemeleri çağrısında bulundu. Canbaz, “Mesleğim gereği meme kanseri tanısı alan pek çok kadınla karşılaşıyorum ve biliyorum ki erken tanı, bir kadının hayatında her şeyi değiştirebilir” dedi. Kadınların çoğu zaman işine, çocuklarına ve ailesine zaman ayırırken kendisini ertelediğini belirten Canbaz, kendine ayrılan zamanın bir lüks değil sağlık için bir gereklilik olduğunu söyledi.

Aktif yaşam ve kontroller
Canbaz, fazla kilo ve özellikle menopoz sonrası obezitenin risk faktörleri arasında yer aldığını belirtti. Hareketli bir yaşamın sağlıklı kiloyu korumaya yardımcı olduğunu ifade eden Canbaz, sağlıklı yaşamın meme kanserinden tamamen korunma garantisi olmadığını hatırlattı. Belirtileri tanımanın, kişisel risk ve yaşa uygun kontrolleri yaptırmanın ve önerilen zamanda mamografi taramalarını aksatmamanın önemine dikkat çekti. Herhangi bir belirti fark edildiğinde beklemeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyleyen Canbaz, “Kendinizi ihmal etmeyin” diye seslendi. Maçın ardından Vali Sezer ve beraberindeki protokol üyeleri parkeye inerek oyuncuları tebrik etti. Katılımcılar, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla salon dışında pembe renkli balonları gökyüzüne bıraktı.





Bakmadan Geçme
Edirne'de süpürgecilik mesleği yok olma tehlikesiyle karşı karşıya
Edirne'de park halindeki otomobil yangında kullanılamaz hale geldi
Edirne'nin Enez ilçesinde 18 kaçak göçmen yakalandı
Yasemin Tekler Günaydın için pembe balon etkinliği düzenlendi
Edirne'de etkili olan sağanak trafikte aksamalara neden oldu
Çinli firma Edirne'de 40 milyon dolarlık yatırım yapacak
