EMEP'li Karaca, ötanazi başvurusunu TBMM gündemine taşıdı
EMEP'li Sevda Karaca, asgari ücretle geçinemediği için Gaziantep Valiliği'ne ötanazi başvurusu yapan bir babanın durumunu TBMM gündemine taşıdı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan yanıt istedi.

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Gaziantep'te asgari ücretle geçinmeye çalışan 3 çocuk babasının, geçim zorluğu nedeniyle Gaziantep Valiliği'ne ötanazi talep etmesini TBMM gündemine taşıdı.
Valilikten yardım talebi
Karaca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın bu durumla ilgili olarak yanıt vermesini istemek üzere TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi sundu. Önergesinde, babanın mevcut ekonomik koşullar altında onurlu bir yaşam süremediğini vurguladı. Karaca, yoksulluğun insanların yaşamlarına son verme noktasına sürüklediğini belirtti.
Orta Vadeli Program eleştirisi
Karaca, açıklanan Orta Vadeli Program'ın (OVP) yoksulluk ve baskıyı artırdığını savundu. OVP'nin çalışanlar için daha fazla yoksulluk vaat ettiğini ifade eden Karaca, programda kadınların üzerindeki çocuk bakım yükünü azaltacak bir planın yer almadığını da dile getirdi. Ayrıca, okul çağındaki çocukların ihtiyaçlarına yönelik devletin sorumluluk almadığını belirtti ve bu durumu eleştirdi. Karaca, bu konularla ilgili olarak çeşitli sorular yöneltti.
Bakmadan Geçme
Birleşik Kamu-İş'ten bütçeye tepki
Aylin Nazlıaka, yoksullukla mücadele için kapsamlı çözüm önerileri sundu
Tülay Hatimoğulları, barış sürecinde ilerleme gerektiğini ifade etti
Tülay Hatimoğulları: Emeklilerin talepleri görmezden gelinemez
EMEP Lideri Aslan: Yoksulluk emekliyi intihara sürüklüyor
Gamze Taşcıer: Devletin görevi yoksul çocukları eğitime tutmaktır
