Erdoğan: Yanlış yapanla vedalaşırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti il başkanları toplantısında, partinin yanlış yapanlarla vedalaşarak yoluna devam ettiğini belirtti. Devletin gündemine hakim olduğunu ve yolsuzlukla mücadelenin süreceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, partinin kuruluş felsefesini ve yol haritasını anlattı. Erdoğan, "Biz yenilenerek yürürüz. Biz tazelenerek ilerleriz. Biz her dem yeniden doğarız. Biz yanlış yapanla, nefsine yenik düşenle vedalaşır, yolumuza güçlenerek devam ederiz" dedi.

AK Parti'nin misyonu ve ilkeleri
Erdoğan, AK Parti'nin kimsesizlerin kimsesi olmak, yoksulların ve mazlumların hakkını savunmak için kurulduğunu vurgulayarak, partinin misyonunun çeyrek asırdır değişmediğini belirtti. "Bu hareketin kendisiyle kaim olduğuna inanan varsa büyük bir yanılgı içindedir" diyen Erdoğan, bireysel egoların milletin davasının önüne geçmemesi gerektiğini ifade etti. Parti içinde farklı düşünce ve ajandalara sahip kişiler olabileceğini ancak yanlış yapanların kenara konulduğunu ve hesabı sorulduğunu söyledi.

Devletin gündemi ve temizlik süreci
Konuşmasında ekonomik konulara da değinen Erdoğan, devletin kendi gündemine hakim olduğunu ve alınan kararlar doğrultusunda ilgili fonlara ilişkin sürecin hızla neticelendirileceğini belirtti. Bu süreçten Türkiye'nin daha da güçlenerek çıkacağına inandığını dile getirdi. Ayrıca, İstanbul'u soyanlar gibi yolsuzluk ve kirli ilişkilere bulaşanlara karşı tolerans gösterilmeyeceğini, bu tür durumlarda gerekenin yapılacağını vurguladı. Erdoğan, 25 yıldır millete hizmet ettiklerini ve güveni boşa çıkarmadıklarını sözlerine ekledi.

Toplantı ve rozet takma töreni
Toplantı öncesinde Çorum Gençlik Kolları Başkanı Onur Civan ve eşi Seren Civan’ın çocuğu Altay Kaan'ı seven Erdoğan, daha sonra Tekirdağ Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İzmir Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Kahramanmaraş Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca, Antalya Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Elazığ Palu Belediye Başkanı Muhammet Septioğlu, Erzurum Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Balıkesir Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer ve Sivas Koyulhisar Belediye Başkanı Bora Karakullukçu'ya rozetlerini taktı. Konuşmasının sonunda merhum sanatçı Kayahan'ın 'Bir Aşk Hikayesi' şarkısını dinlemek istediğini belirtti.
