Gündem

Feti Yıldız’dan savcılığa fon uyarısı Patlak: Her fiile ayrı ceza

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, fon soruşturmasında 455 bin 758 yatırımcının mağdur edildiğini belirterek savcılığa ceza hukuku hatırlatması yaptı. Yıldız, her failin her suçtan ayrı ayrı cezalandırılması gerektiğini savundu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
 Feti Yıldız’dan savcılığa fon uyarısı  Patlak: Her fiile ayrı ceza

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü fon soruşturmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yıldız, koordineli işlemlerle 7 portföy yönetim şirketine ait 131 fonda 455 bin 758 yatırımcının organize biçimde dolandırıldığını kaydetti.

HER FİİL İÇİN AYRI CEZA

Yıldız, failler hakkında gerçek içtima uygulanarak her eylemin ayrı ayrı cezalandırılması gerektiğini belirtti. Ceza hukukunun temel kuralının akıldan çıkarılmamasını isteyen Yıldız, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen fon soruşturmasına konu Koordineli işlemlerle, 7 portföy yönetim şirketine ait 131 fonda 455.758 yatırımcıyı organize şekilde dolandıran failler hakkında gerçek içtima uygulanarak her bir eylem için ayrı ayrı cezalandırılmalı, ceza hukukunun, ‘kaç fiil varsa o kadar suç, kaç suç varsa o kadar ceza vardır’ temel kuralı akıldan çıkarılmamalı.”

Bu Yazıyı Paylaş