Gelendost eski belediye başkanı Mustafa Özmen'e rüşvet ve zimmet suçlarından hapis cezası istendi
ISPARTA'da Gelendost Belediyesi'nde rüşvet ve zimmet iddialarıyla ilgili davada savcı, eski belediye başkanı Mustafa Özmen'in 'Zimmet', 'Rüşvet', 'İrtikap' ve 'İhaleye fesat karıştırma' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

ISPARTA'nın Gelendost Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' ve 'zimmet' soruşturması neticesinde, eski belediye başkanı Mustafa Özmen'in tutuklu, 19 sanığın ise tutuksuz yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Özmen'in 'Zimmet', 'Rüşvet', 'İrtikap' ve 'İhaleye fesat karıştırma' gibi çeşitli suçlardan cezalandırılmasını talep etti.
YOLSUZLUK SORUŞTURMASI
31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'den Gelendost Belediye Başkanı olarak seçilen, ancak daha sonra partisinden istifa ederek görevini bağımsız sürdüren Mustafa Özmen hakkında, yerel bir internet sitesinde yer alan iddialar üzerine Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Özmen, 24 Mart'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak 26 Mart'ta tutuklandı. Soruşturma kapsamında İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Ümit Satılmış da gözaltına alınmış ve 17 Haziran'da tutuklanmıştı.
SAVCI MÜTALAASINI VERDİ
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa Özmen ve Ümit Satılmış'ın da dahil olduğu toplam 20 kişi hakkında 'Rüşvet', 'Zimmet', 'İrtikap', 'İhaleye fesat karıştırma', 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal' ve 'Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' gibi suçlamalarla dava açıldı. İddianamede Mustafa Özmen için 65 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Ümit Satılmış'ın cezaevinde geçirdiği süre dikkate alınarak tutuksuz yargılanmasına ve tahliyesine karar verildi. Belediyeye ait iş makinelerinin özel işlerde kullanıldığı, elde edilen gelirlerin zimmete geçirildiği, bazı iş insanlarından rüşvet alındığı ve belediye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine açılan davanın 7. duruşmasında savcı, Mustafa Özmen'in 'Zimmet', 'Rüşvet', 'İrtikap' ve 'İhaleye fesat karıştırma' suçlarından, Ümit Satılmış'ın ise 'Rüşvet', 'İrtikap' ve 'İhaleye fesat karıştırma' suçlarından cezalandırılmasını istedi. Ayrıca 5 sanığın 'Zimmet eylemine yardım eden' sıfatıyla cezalandırılması talep edildi. Mahkeme heyeti, savcının mütalaasını kabul ederek sanıklar ve müdafilerine esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre tanıdı ve duruşmayı erteledi.
Bakmadan Geçme
ALDAŞ davasında 21 sanık hakim karşısında
ANSET iddianamesinde rüşvet ve taşınmaz kayıtları yer aldı
Milas Belediyesi'nde rüşvet soruşturması: 18 kişi tutuklandı
Gaziemir Kooperatifi soruşturması: İddianame mahkemeye sunuldu
Damal Belediye Başkanı rüşvet soruşturmasında gözaltına alındı
Bayraklı Belediyesi’nde rüşvet soruşturması: 43 şüpheli adliyede
