Gündem

İBB davasında Ruşen Çakır'dan savunma

İBB Davası'nda savunma yapan Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, gazeteciliğinin 40. yılında suçlandığını ve gizli tanık ifadeleriyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Çakır, Galatasaray maçı örneğiyle suçlamaların anlamsızlığını
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
İBB davasında Ruşen Çakır'dan savunma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Davası'nın 68. gününde savunma yapan Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, gazetecilik faaliyetleri ve iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. Çakır, "Parayla haber yapacak kadar şerefsiz birisi olsam bana para veren insan içeri girdiği zaman korkumdan ağzımı açmam. Benim operasyon öncesi Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptığım yayınların, yazdığım yazıların büyük bir kısmı eleştireldir" dedi.

Gazeteciliğin 40. yılı ve suçlamalar

Davaya dahil edildiğinde gazeteciliğinin 40. yılını doldurduğunu belirten Ruşen Çakır, Kürt meselesi, İslamcılık, ülkücü hareket ve Alevilik gibi zor konularda yargılanmadan çalıştığını vurguladı. Geçtiğimiz ay Kandil'de Duran Kalkan ile röportaj yapmasına rağmen ifade bile alınmadığını, ancak şimdi "suç örgütüne üye olmamakla beraber bilerek, isteyerek yardım etmek" gibi bir suçlamayla karşı karşıya kalmasının kendisini çok üzdüğünü dile getirdi. Çakır, bu durumun 40 yıllık gazetecilik hayatına yapılmış büyük bir adaletsizlik olduğunu ifade etti.

Gizli tanık ifadeleri ve Galatasaray maçı örneği

19 Mart 2025'teki gözaltıların ardından Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun'un polis ifadelerinde, "Meşe" adlı gizli tanığın kendisi dahil 12 gazeteci hakkında ifade verdiği bilgisinin medyaya yansıdığını aktaran Çakır, bu durumun ardından gözaltına alınmayı beklediğini söyledi. Akşam gazetesinde çıkan "İmamoğlu Medyası A.Ş." başlıklı haberin, kendisinin Murat Ongun ve Emrah Bağdatlı ile belirli aralıklarla buluştuğunu iddia ettiğini belirtti. Çakır, sosyal hayatının az olduğunu, tek istisnasının Galatasaray maçlarına gitmek olduğunu ve Emrah Bağdatlı'nın da Galatasaray'ı takip ettiğini, dolayısıyla Galatasaraylı olmanın ve maçlara gitmenin suç sayılmasının anlaşılamaz olduğunu ifade etti.

Gizli tanıkların değişimi ve gazeteciye sorulamaz sorular

Gizli tanık "Meşe"nin ardından "İlke" adlı başka bir gizli tanığın da kendisi hakkında benzer ifadeler verdiğini belirten Çakır, savcılıkta kendisine, "Bu yayını niçin yaptınız?" gibi sorular sorulmasının bir gazeteciye sorulmaması gereken bir soru olduğunu vurguladı. Yaptığı yayınların karşılığını aldığının iddia edildiğini, ancak bu yayınların tutuklamalardan sonra yapıldığını ve kendisinin operasyon öncesi İmamoğlu hakkındaki yazı ve yayınlarının büyük çoğunluğunun eleştirel olduğunu söyledi. Ruşen Çakır, gazeteciye "talimat" alıp almadığının sorulmasına ise sert tepki gösterdi.

Bu Yazıyı Paylaş