Dünya

İsrail, savunma sanayisinde bağımsızlık hedefliyor: 110 milyar dolar bütçe ayırdı

İsrail, bağımsız bir savunma sanayi oluşturmak için önümüzdeki 10 yılda 110 milyar dolarlık bütçe ayırdığını duyurdu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
İsrail, savunma sanayisinde bağımsızlık hedefliyor: 110 milyar dolar bütçe ayırdı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin bağımsız bir savunma sanayi oluşturabilmesi için gelecek 10 yıllık süreçte 350 milyar İsrail şekeli (yaklaşık 110 milyar dolar) bütçe ayırdıklarını duyurdu.

HEDEF BAĞIMSIZLIK

Netanyahu, üst düzey güvenlik ve dışişleri yetkilileriyle birlikte İsrail iç istihbarat servisi Şin-Bet (Şabak) merkezinde yaptığı toplantıda, İsrail'i güçlü, gelişmiş ve bağımsız bir ülke haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bağımsız olmanın zorluklarına dikkat çeken Netanyahu, “Bazı hava platformları dahil, silahlarımızın İsrail'de üretilmesi için gayret edeceğiz.” dedi.

YATIRIMLA MÜTTEFİK BAĞIMLILIĞINI AZALTMAK

Netanyahu, İsrail'in müttefiklerine olan bağımlılığını azaltmak için büyük bir yatırım yapacaklarını belirterek, bunun savunma sanayi alanında bağımsızlaşmalarına ve uluslararası baskılara karşı koymalarına yardımcı olacağını vurguladı. Ayrıca, İsrail Savunma Bakanlığı, Ekim 2023'ten bu yana ülkeye toplam 1000 uçak ve yaklaşık 150 deniz aracı ile birlikte 120 bin tonun üzerinde askeri malzeme gönderildiğini açıkladı.

Bu Yazıyı Paylaş