İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, yeni eğitim döneminde başladı
‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’, yeni eğitim döneminde yeniden başladı. Proje, öğrencilere dayanışma ve yardımlaşma bilincini aşılamayı hedefliyor.

İstanbul'da, Milli Eğitim Bakanlığı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Eğitim Bir-Sen iş birliğiyle yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ eğitim yılıyla birlikte okullarda yeniden hayata geçirildi.

Projenin amacı dayanışma bilinci
10 yılı aşkın bir süredir devam eden bu proje, öğrencilere dayanışma ve yardımlaşma bilincini aşılamayı amaçlıyor. 2012-2013 eğitim-öğretim döneminden itibaren uygulanan proje, bugüne kadar 100 binden fazla yetim çocuğa ulaşmayı başardı. Öğrenciler, üstlendikleri yetim kardeşlerinin eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarına destek sağlamaya devam ediyor.

Projenin etkileri ve önemi
Proje kapsamında 5 bin 500'den fazla okul yer alırken, sınıfların desteğiyle ihtiyaçları karşılanan yetim sayısı 17 bin 749'a ulaştı. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Reşat Başer, projenin yalnızca bir yardım faaliyeti olmadığını, aynı zamanda çocukların vicdan ve merhamet gibi değerlerle yetişmesini sağladığını vurguladı. Ayrıca, akademik başarının yanı sıra ahlaki gelişimin de önemine dikkat çekti. Ankara Sincan Ali Semerkandi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mikayil Şahin, projenin çocukların hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yetim kardeş uygulamasının çocukların paylaşma ve iyilik yapma duygularını geliştirdiğini ifade etti. Öğrenci Serpil Yıkılmaz ise, yetim kardeşlerine yardım etmenin mutluluk verici olduğunu ve iyilikte yarışmanın, iyiliği çoğaltmanın bir yolu olduğunu söyledi.
Bakmadan Geçme
Gamze Taşcıer: Devletin görevi yoksul çocukları eğitime tutmaktır
Kılıç, Bakan Tekin'e öğretmenlerin tayin sorununu sordu
Zahide Kurun, eğitimde eşitliği ve güvenliği vurguladı
Müfredat laiklik ve adaletle çelişmiyor
Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencileri kabul etti
Abidinpaşa İlkokulu’nun boşaltılmasına velilerden tepki
