Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun adamı Barış Yarkadaş yarınki 'Mutlak Butlan' davasından haber verdi

Barış Yarkadaş, katıldığı canlı yayında görülecek olan mutlak butlan davasına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0

Mutlak butlan kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin başına geçeceği ve kaotik bir sürecin başlatılacağı iddiaları siyasi kulislerde konuşulurken, gazeteci Barış Yarkadaş katıldığı bir canlı yayınında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yarkadaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Şimdiki dava ve oradan çıkacak sonuçlar, tabii ki istinafta dosyası açık olan mutlak butlan davası için de bir yol haritası niteliği taşıyabilir.

Neden? Eğer bazı cezalar çıkarsa ya da toptan hepsi beraat ederse, şu an sanık olanların; istinaf, oradaki yargılamaya ilişkin evrakları da alarak bir karar verecek.

Dolayısıyla yarın mutlak butlan davası (sonucu) çıkmayacak ama istinafta görülecek olan mutlak butlan davasının ayaklarından biri olacak hukuken."

MUTLAK BUTLAN NE, NELER OLUYOR?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu’nu sosyal ağlardan izlemeyi bırakması, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın mutlak butlan davasında taze ilerlemeler umulduğunu belirtmesi üzerine siyaset koridorları bir kez daha hareketlendi.

Bu devinimin temel sebebi, uzun zamandır CHP yönetiminin üzerinde sallandırılan kayyum tehdidi hususunda iktidar partisinin adım atma kararı aldığı savı.

Buna istinaden daha evvel geri çevrilen CHP kurultayının iptali doğrultusundaki hükmün bozulması ve mutlak butlan yönünde karar tesis edilmesi öngörülüyor.

AKP yönetimi önceki yargı aşamasında CHP’nin üzerine gitmenin eşiğine gelindiği hususunda bir analiz yapmış, İmamoğlu kırmızı çizgisini muhafaza ederek kayyum kozunu elde tutma yönünde görüş bildirmişti.

İktidarın İran savaşı belirsizliği, çözüm süreci gibi meseleleri böylesi bir hükümle beraber nasıl idare edeceği belirsizken, CHP’ye yönelik kararın parti dâhilinde de kriz doğurabileceği vurgulanıyor.

İddialara göre AKP iktidarı Uşak ve Bursa operasyonlarının harareti sürerken ve İBB davası devam ederken bu kararı duyurma niyetinde.

Karar sonrası CHP’de Kılıçdaroğlu’nun partinin liderliğine gelmesi beklenirken, CHP yönetiminin bu hamleye nasıl bir karşılık vereceği merak ediliyor.

Bu Yazıyı Paylaş