Gündem

Mahmut Arslan: İşverenlerin belirlediği asgari ücret, bizim asgari ücretimiz olamaz

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücretin işverenler tarafından belirlenemeyeceğini vurgulayarak, yeni bir komisyon kurma çağrısı yaptı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Mahmut Arslan: İşverenlerin belirlediği asgari ücret, bizim asgari ücretimiz olamaz

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bursa'da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, asgari ücretin işverenler ve hükümet tarafından belirlenemeyeceğini vurgulayarak, 'Asgari ücret gerçek asgari ücretlilerle belirlensin' dedi.

Mahmut Arslan: İşverenlerin belirlediği asgari ücret, bizim asgari ücretimiz olamaz 1

İŞ GÜVENCESİ TALEBİ

Arslan, sendikal örgütlenmenin en büyük engelinin iş güvencesinin eksikliği olduğunu ifade ederek, 'Gerçek anlamda bir iş güvencesi istiyoruz. Bugünkü durum tatmin edici değil' dedi. 17 milyon işçinin bulunduğu Türkiye'de yalnızca 2,5 milyon çalışan sendikalı. Arslan, bu durumun değişmesini ve daha güçlü bir emek hareketi için iş güvencesinin sağlanmasını talep etti.

Mahmut Arslan: İşverenlerin belirlediği asgari ücret, bizim asgari ücretimiz olamaz 2

VERGİ SİSTEMİ VE EMEKLİLİK SORUNLARI

Arslan, vergi sisteminin adaletsizliğine de dikkat çekerek, 'Çok kazanandan az, az kazanandan çok vergi alınıyor' diyerek mevcut sistemin değişmesini istedi. Emeklilik sisteminin de revize edilmesi gerektiğini belirten Arslan, 'Asgari ücret tespit komisyonunun işçi temsilcisi artık katılmıyor, çünkü bu komisyondan bir sonuç çıkmıyor' dedi. Yeni bir komisyon kurularak, asgari ücretin adil bir şekilde belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş