MGK'dan KKTC'nin menfaatlerine yönelik kesin uyarı
MGK toplantısında, KKTC'nin haklarına yönelik her türlü tehdide karşı kararlılıkla durulacağı ve barış ortamının korunacağı vurgulandı.

(ANKARA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Kıbrıs Türklerinin güvenliği, huzuru ve refahı için kararlı bir şekilde uluslararası hukuk çerçevesinde tüm tedbirleri alma yeteneğine sahip olduğu vurgulandı.
BARİŞ ORTAMI İÇİN SIKINTILARA İZİN YOK
Açıklamada, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek ve Doğu Akdeniz'deki barış ortamını tehdit edecek her türlü duruma müsaade edilmeyeceği ifade edildi. Milli Güvenlik Kurulu, toplantıda terörle mücadele, güvenlik iş birlikleri ve uluslararası gelişmeler hakkında detaylı bilgi aldı.
TERÖR VE GÜVENLİK VURGUSU
Toplantıda PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelelerdeki kararlılık belirtildi. Ayrıca, organize suçlarla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin ve çocuklar ile gençlerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik adımların önemine de dikkat çekildi. Türkiye, garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin haklarını koruma konusundaki iradesini bir kez daha teyit etti. Bunun yanı sıra, uluslararası ilişkilerdeki gelişmeler, Suriye ve Irak'taki istikrar ile Gazze'deki ateşkes ihlalleri gibi konular da gündeme getirildi. Türkiye'nin, bölgede kalıcı barış ve istikrarı sağlama çabası devam ederken, uluslararası topluma da sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunuldu.
Bakmadan Geçme
Bakan Bak, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler ile bir araya geldi
Yılmaz, KKTC'de şehitleri andı
Cevdet Yılmaz, KKTC Meclis Başkanı Ziya Öztürkler ile bir araya geldi
KKTC Başbakanı Üstel, batık gemide arama çalışmalarını inceledi
KKTC’de sürpriz kabine değişikliği! İki bakan gitti
KKTC Başbakanı Üstel Ankara'da temaslarda bulundu
