Siyaset

Milli Dayanışma Komisyonu Raporu Bu Ay Hazır Olacak: Kilit Konular Tartışılıyor

Milli Dayanışma Komisyonu'nun raporu bu ay içinde tamamlanacak. MHP'li Feti Yıldız, temel konularda uzlaşılacağını ve anayasaya uygun bir infaz yasası çıkarılacağını belirtti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Milli Dayanışma Komisyonu Raporu Bu Ay Hazır Olacak: Kilit Konular Tartışılıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' hedefi doğrultusunda kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun koordinatör grup başkan ve başkanvekilleriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, komisyonun raporuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

RAKOR YAZIMINA BAŞLANACAK

Yıldız, raporun önümüzdeki günlerde yazılmaya başlanacağını ve öncelikle ana başlıklar üzerinde mutabık kalınacağını belirtti. "Raporu da bu ay içerisinde çıkarırız inşallah," diyen Yıldız, rapor sonucunda kesinlikle uzlaşılacağına inandığını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş kodlarının tartışılacak bir konu olmadığını ve bu çerçevede anlaşılacağını ifade etti.

İNFaz DÜZENLEMESİ VE ANAYASA UYUMU

Feti Yıldız, daha önce yapılan bir infaz düzenlemesiyle yaklaşık 50 bin kişinin serbest kaldığını hatırlatarak, "Benim söylediğim burada infaz kanunu. İnfaz kanunu çıkarırsak, infaz düzenlemesi de içinde olur. 'Yamalı bohçaya döndü' diyoruz ya, ondan da kurtuluruz. Anayasa'ya uygun bir infaz yasası çıkarırız ve anlaşırız onlarda," şeklinde konuştu. İnfaz oranları konusunda ise konuşulacağını, ancak yarıya indirilmesi gibi kesin bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise toplantının zamanlamasının önemine değinerek, partiler arasında bu konuda bir sorun çıkmayacağına inandığını söyledi. Emir, "Herkes yapıcı ve üstüne düşeni yerine getirme konusunda samimi davranıyor. Raporun gecikmemesinde yarar var. Bizler katkı vermeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı. Basına kapalı devam eden toplantıda, komisyonun çalışmalarına hız verilmesi bekleniyor.

Bu Yazıyı Paylaş