Asayiş

NATO ile müttefik ilişkilerin güçlendirilmesi masaya yatırıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile müttefiklik ilişkilerini güçlendirmek üzere önemli başlıkları görüştü ve yerli savunma sanayi projelerini açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
NATO ile müttefik ilişkilerin güçlendirilmesi masaya yatırıldı

Ruken KADIOĞLU/ANKARA - Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile gerçekleştirdiği görüşmede müttefiklik ilişkilerinin güçlendirilmesine dair önemli konuların ele alındığını duyurdu.

NATO ile müttefik ilişkilerin güçlendirilmesi masaya yatırıldı 1

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ DUYURULDU

Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği bilgilendirme toplantısında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 106. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti. Aktürk, bu özel günde Deniz Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerin detaylarını paylaştı. Çanakkale'de yapılacak '57. Alay Vefa Yürüyüşü Etkinliği' ve Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşları gibi pek çok etkinliğin düzenleneceğini vurguladı.

NATO ile müttefik ilişkilerin güçlendirilmesi masaya yatırıldı 2

TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARILAR

Tuğamiral Aktürk, terörle mücadele operasyonları çerçevesinde geçtiğimiz hafta 3 PKK'lı teröristin teslim olduğunu ve Menbic'de tespit edilen tünel hatlarının büyük çoğunluğunun imha edildiğini belirtti. Ayrıca, sınırdan yasa dışı geçişlere karşı gerçekleştirilen başarılı müdahaleleri de paylaştı. Aktürk, İran ile ABD arasındaki müzakerelerde sağlanan ateşkese uyulmasının önemine dikkat çekti.

NATO ile müttefik ilişkilerin güçlendirilmesi masaya yatırıldı 3

YERLİ SAVUNMA SANAYİ ÜRÜNLERİ TANITILACAK

Aktürk, yerli savunma sanayii projeleri hakkında da bilgi vererek, yeni tip denizaltı projesinin üçüncü denizaltısının denize indirildiğini ve çeşitli silah sistemlerinin tanıtılacağını duyurdu. 5-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek SAHA-2026 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda, birçok yeni ürün ve projenin sergileneceği ifade edildi. 23 binden fazla Libyalı askerin eğitim aldığına da dikkat çeken Aktürk, Türkiye'nin Libya'daki barış sürecine olan katkısını vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş