Siyaset

Şiddet Tartışmalarının Odağındaki Berhan Şimşek'ten Mansur Yavaş'a İddialı Sözler

Berhan Şimşek, Bilecik ziyareti sırasında Yavaş'ın iki dönem belediye başkanlığını CHP seçmeni sayesinde kazandığını belirterek "Güneşe yakın uçanlar kanatlarını yakar" dedi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Şiddet Tartışmalarının Odağındaki Berhan Şimşek'ten Mansur Yavaş'a İddialı Sözler

Bilecik İl Başkanlığına atanan Kazım Yağmur ve yönetimini ziyaret eden Berhan Şimşek, parti içindeki güncel tartışmalara ve Mansur Yavaş’ın istifasına değindi. CHP’nin 103 yıllık köklü bir siyasi gelenek olduğunun altını çizen Şimşek, partisinin popüler kültür ve sosyal medya dinamikleriyle yönetilemeyecek bir yapı olduğunu vurguladı.

1946 yılından bu yana CHP’den ayrılarak kurulan 12 siyasi partinin bugün siyaset sahnesinin dışında kaldığını hatırlatan Şimşek, parti içi birlik ve aidiyet vurgusu yaptı.

"Fazla Yükselme, Siyasette 'Ben' Diyen Kaybeder"

Mansur Yavaş'ın "üstenci bir bakış" eleştirilerine yanıt veren Berhan Şimşek, Yavaş’ın belediyecilik geçmişine saygı duyduklarını ancak siyasi tutumunu eleştirdiklerini ifade etti. Yavaş'a yönelik doğrudan mesajlar veren Şimşek şunları söyledi:

Kanat Vurgusu: "Buradan Mansur Bey’e söyleyeyim ben, güneşe yakın uçanlar kanatlarını yakar, fazla yükselme."

Seçmen Desteği: Yavaş’ın Ankara’da kazandığı iki dönemlik başkanlıkta CHP seçmeninin payının büyük olduğunu hatırlattı.

Kolektif Siyaset: "Siyasette 'ben' diyenler hep kaybeder. Siyasette 'biz' diyenler de kaybeder, 'hepimiz' demek lazım" diyerek ortak akıl çağrısında bulundu.

Açıklamalarının devamında Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki ilişkiye de değinen Şimşek, 2022 yılında aralarındaki köprülerin atıldığını öne sürdü ve mevcut parti yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu.

Şiddet Görüntüleri ve İstifa Süreci

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran görüntülerde, Berhan Şimşek’in Özlem Şanver’i darbederek eve sokmaya çalıştığı, Şanver’in ise kurtulma çabaları yer almıştı. Yaşanan olayların ardından Şimşek, hakkındaki yargı süreçleri sonuçlanana kadar CHP MYK üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Şanver’in hukuki başvurusu sonrasında mahkeme tarafından psikolojik ve fiziksel şiddet gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verilmiş, bu kararın haziran ayında iki ay süreyle uzatıldığı basına yansımıştı.

"Arınma" Vurgusuna Rağmen Sahada

Mahkemenin “mutlak butlan” kararı sonrasında CHP Genel Başkanlığı’na getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içinde "arınma" vurgusu yaptığı bir dönemde, Şimşek’in resmi programları sürdürmesi siyasi kulislerde ve kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

Yayınlanan resmi afişlerde Şimşek’in unvanıyla yer alması dikkat çekerken; 23 Eylül'de Düzce'de temaslarda bulunan ismin, 24 Eylül Perşembe günü ise Bilecik'teki parti programlarına katılacağı netleşti.

Bu Yazıyı Paylaş