son dakika: MEB'den Kurtuluş Savaşı kahramanlarına duygu yüklü özel yapım!
MEB'in hazırladığı 8 bölümlük 'Kahramanlar, Bir Kurtuluş Hikâyesi' adlı özel yapım, pazartesi ve perşembe günleri EBA ve TRT EBA'da yayınlanarak, Kurtuluş Savaşı'nın unutulmaz kahramanlarını ekranlara taşıyacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı, Kurtuluş Savaşı'nın unutulmaz kahramanlarını canlandıran 'Kahramanlar, Bir Kurtuluş Hikâyesi' adlı 8 bölümlük özel yapım, pazartesi ve perşembe günleri EBA platformu ve TRT EBA'da yayınlanmaya başlıyor. Anadolu'nun dört bir yanında bağımsız olarak filizlenen direniş hareketlerinin, nasıl büyük bir zaferin kapısını araladığı bu yapımla anlatılacak.
MİLLİ MÜCADELENİN RUHUNU EKRANLARA TAŞIYOR
Yapım, vatanseverleri aynı ülkü etrafında toplayan aydınların, cephede canla başla savaşan cesur kadınların ve iletişimin gücünü kullanan stratejistlerin hikâyeleriyle, milli mücadelenin ruhunu ve zaferin arka planını gözler önüne seriyor. İlk bölüm, Kuvayımilliye'nin ve Anadolu'daki bağımsız direniş hareketlerinin ana hatlarını aktararak başlayacak.
KADIN KAHRAMANLARIN DESTANSI MÜCADELESİ
İkinci bölümde, Kara Fatma'nın bir avuç arkadaşıyla başlattığı ve Anadolu kadınlarının desteğiyle büyüyen müfrezenin hikâyesi işlenirken, üçüncü bölümde Kılavuz Hatice'nin tek başına savaşın seyrini değiştiren olağanüstü cesareti ekranlara gelecek. Dördüncü bölüm, bebeğiyle Küre Dağları'nın soğuğuna meydan okuyan Şerife Bacı'nın fedakârlığını anlatacak.
AYDINLARDAN TELEGRAFÇIYA ZAFERİN ARKA PLANI
Beşinci bölüm, Halide Edip Adıvar gibi aydınların zafer inancını aşılamadaki kritik rolüne odaklanacak. Altıncı bölüm, Şahin Bey ve arkadaşlarının Gaziantep'teki destansı direnişini; yedinci bölüm, Hasan Tahsin'in İzmir'deki onurlu duruşunu konu edinecek. Son bölümde ise Telgrafçı Hamdi'nin hikâyesi üzerinden, Kurtuluş Savaşı'nda iletişimin hayati önemi vurgulanacak.
Bakmadan Geçme
AK Partili Türkeş'ten Bakan Tekin'e sert tepki: 'Kurtuluş Savaşı, Türk’ün ateşle imtihanıdır
AKP'de 'Kurtuluş' Çatlağı!
Bakan Tekin Tarihi Gerçekleri Budadı: Kurtuluş'u Yok Sayan Akıl Okullarda!
Eğitim-Sen'den Bakan Tekin'e tepki: Cumhuriyet kazanımları yok edilmeye çalışılıyor
Eğitim Sen'den Bakan Tekin'e sert tepki: 'Kurtuluş Savaşı' yerine 'Millî Mücadele' demek hafıza silme operasyonudur!
BTP Lideri Baş'tan Bakan Tekin'e tarihi tepki: Kurtuluş Savaşı'nı unutturamazsınız!
