Türkiye ve Hollanda arasında işbirliği
Ticaret Bakanı Bolat ve Hollanda Dış Ticaret Bakanı Sjoerdsma, ekonomik ilişkileri güçlendirme ve JETCO toplantısı düzenleme kararı aldı. Hollanda, Türkiye'nin DTÖ'deki rolünü takdir etti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kamerun'un başkenti Yaounde'de düzenlenen Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) 14. Bakanlar Konferansı marjında Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Sjoerd Sjoerdsma ile bir araya geldi. İki bakan, ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi konularını masaya yatırdı.

Türkiye ve Hollanda Arasındaki Ekonomik İlişkiler Değerlendirildi
Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hollandalı mevkidaşı ile gerçekleştirdiği görüşmede ticaret, yatırım, finans ve turizm alanlarında çok katmanlı ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için yürütülen çalışmaları ele aldıklarını belirtti. Görüşmede ayrıca, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki müzakere konularının ticaret ve yatırım ilişkileri üzerindeki etkileri de değerlendirildi. Bu kapsamda, iki ülke arasındaki düzenli istişare mekanizması olan JETCO toplantısının haziran ayında gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalındı.
Hollanda'dan Türkiye'nin DTÖ'deki Rolüne Övgü
Hollandalı Bakan Sjoerdsma ise Türkiye'nin DTÖ bünyesinde, özellikle Afrika ülkeleri gibi gelişmekte olan ülkelerin haklarının savunulması ve çok taraflı ticaret sisteminin güçlendirilmesi yönündeki çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Bakmadan Geçme
Bolat: Hal Kanunu Meclis grubuna sunuldu
Karabat'tan Bolat'a esnaf ve kooperatif bütçesi eleştirisi
Diş kaşıyıcı ürününün satışı yasaklandı, toplatılıyor
Bakan Bolat Ambarlı Limanı'nda inceleme yaptı
Ticaret Bakanlığı bilinçli tüketici ve firmaları ödüllendirdi
Bakan Bolat, Brüksel'de AB'li yetkiliyle görüştü
