TÜRKSAT 7A uydusu için ilk adımlar atıldı: Yerlilik oranı artacak!
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, TÜRKSAT 7A için fizibilite çalışmalarının tamamlandığını ve teknik şartname hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı. Türkiye'nin dijitalleşme ve siber güvenlikteki ilerlemesi de vurgulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin uydu teknolojilerindeki ilerlemesine dikkat çekerek, TÜRKSAT 7A projesi için çalışmaların başladığını duyurdu. %80'in üzerinde yerlilik oranıyla hayata geçirilen TÜRKSAT 6A'nın ardından, yeni nesil uydu TÜRKSAT 7A için de ihtiyaç analizleri ve fizibilite süreçlerinin tamamlandığı ve teknik şartname hazırlıklarının sürdüğü bildirildi.

DİJİTAL EKOSİSTEM İNŞA EDİLİYOR
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Küresel Düzenleyiciler Sempozyumu (ITU GSR-26) açılışında konuşan Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin dijitalleşmeyi stratejik bir güç olarak gördüğünü ve bu doğrultuda güçlü bir dijital ekosistem inşa etme kararlılığını vurguladı. Teknoloji artık sadece bir iletişim aracı değil, aynı zamanda ekonomiyi yönlendiren, toplumu dönüştüren ve küresel rekabeti yeniden tanımlayan bir unsur olarak tanımlandı. Bu kapsamda, fiber altyapı uzunluğunun 750 bin kilometreye çıkarılması ve mobil abone sayısının 102 milyona ulaşması hedefleniyor.

SİBER GÜVENLİKTE ULUSLARARASI BAŞARI
Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin siber güvenlik alanındaki uluslararası başarılarına da değindi. ITU'nun Küresel Siber Güvenlik Endeksi'nde tüm başlıklarda tam puan alarak 'Rol Model' ülkeler arasında yer aldığını belirten Uraloğlu, siber güvenlikte uluslararası alanda marka olma vizyonuyla oluşturulan strateji ve teknik altyapının geldiği noktayı gözler önüne serdi. Ayrıca, 'Yeni Sosyal Medya ve Oyun Platformları Düzenlemesi' gibi adımlarla dijital ekosistemi daha güvenli, sorumlu ve insan odaklı hale getirme konusundaki kararlılık vurgulandı.

Bakmadan Geçme
573 televizyon ve 215 radyo kanalı Türksat uydularına geçiş yaptı
573 Televizyon ve 215 Radyo Kanalı Yeni Nesil Uydulara Taşındı
Türkiye'nin uzaydaki gücü artıyor: Katar iş birliğiyle yeni nesil Türksat-Biruni uydusu geliyor
Türkiye'nin dijital kalesi yükseliyor: Türksat Gölbaşı Veri Merkezi temeli atıldı!
Türksat Gölbaşı Veri Merkezi'nin temeli 22 Temmuz'da atılıyor
Türkiye'nin dijital geleceği şekilleniyor: Türksat'ın dev veri merkezi temeli 22 Temmuz'da atılıyor
