(ANKARA) - YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte sermaye piyasalarındaki gelişmeleri değerlendiren ekonomi kurmayları toplantısında altı maddelik bir çağrı yaptı. Özlale, “Tasarruf sahiplerinin yalnız paraları değil, gelecekleri de çalınmıştır. Biz bu düzeni değiştireceğiz. Faturanın bir kez daha millete kesilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Ekonomi kurmayları toplantısı yapıldı
Toplantıda Özlale, Türkiye'nin sermaye piyasalarında yaşanan sorunların sonuçlarına maruz kalındığını belirtti. “Birçok şirket ve aracı kurum, ekonomik gerçeklikle bağını yitirmiş durumda. Bugün şüpheli fonların büyüklüğünün yaklaşık 10 milyar dolar düzeyinde olduğu ifade ediliyor” dedi. Özlale, piyasa değerleri ve hisse değerleriyle ilgili çeşitli örnekler vererek, bu şişirilmiş değerlerin tasarruf sahiplerini tehlikeye attığını vurguladı.
Hesap verme sorumluluğu
“İnsanların çaresizliğini kazanca çevirenler ve göz yumanlar hesap vermelidir” diyen Özlale, piyasa düzenlemeleri hakkında da eleştirilerde bulundu. Özlale, geçmişteki uyarılara rağmen gerekli düzenlemelerin neden zamanında yapılmadığını sorguladı. “Sermaye Piyasası Kanunu dolandırıcılığı suç sayarken, bu girişimlere karşı neden harekete geçilmedi?” diye sordu. Ekonomi kurmayları, bu sorunların çözümü için acil adımlar atılması gerektiğini ifade etti.




