Umut Akdoğan, öğrencilere ücretsiz yemek önerisinde bulundu
YENİ Parti Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, 15 milyon öğrenciye ücretsiz sıcak yemek verilmesi gerektiğini ve bunun için bütçeden yalnızca yüzde 1 ayrılabileceğini açıkladı.

(ANKARA) - YENİ Parti Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 15 milyon öğrenciye ücretsiz sıcak yemek verilmesi gerektiğini ifade etti.
Yemek maliyetinin hesaplanması
Akdoğan, bu uygulamanın hayata geçirilebilmesi için devlet bütçesinin yalnızca yüzde 1'inin ayrılması gerektiğini savundu. YENİ Parti milletvekili, “Çocuklarımız için istediğimizin tamamı bu: Üç kap sıcak yemek. YENİ Parti iktidarında bu yemek çocuklarımıza verilecek” dedi.
Devlet bütçesi ve maliyet
Önerdiği yemek için maliyetin 87 TL olduğunu belirten Akdoğan, bu yemeğin yılda 180 gün boyunca 15 milyon öğrenciye ulaşacağını vurguladı. Toplam maliyetin 235 milyar lira olacağını söyleyen Akdoğan, “Devletimizin bütçesi 19 trilyon lira. Yüzde birini ayırmak bu çocuklar için değerli değil mi?” şeklinde konuştu. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin de yüzde onun ayrılarak bu hizmetin sunulabileceğini dile getirdi.
Bakmadan Geçme
YENİ Parti'den 'kirli ittifak' tepkisi: Gizli kumpas ortaya çıktı
YENİ Parti, CHP kararını AİHM'e taşıyor
Günaydın: AKP'liler 850 milyar lirayı çaldı
Zafer Partisi’nden YENİ Parti’ye 2 ittifak şartı! Net mesajlar geldi
29 Ekim Kutlamalarına Damga Vuran Anlar: Cemil Tugay’ın Elini Sıkmadılar!
Zabun'un "hırsız" sözlerine YENİ Parti'den sert yanıt
