Yılmaz: Sorunlu fon tasfiyeleri hızla sürüyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sorunlu fonların tasfiye sürecinin hızla devam ettiğini ve haksız kazançların sisteme geri kazandırılması için çaba gösterildiğini bildirdi. Algıların sisteme zarar verdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sermaye piyasalarındaki sorunlu fonların tasfiye sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, olağan tasfiyelerin hızla ilerlediğini ve olağanüstü tasfiyeler için kanuni düzenlemelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde olduğunu belirtti.
Sisteme geri dönen kazançlar
Yılmaz, haksız ve fahiş kazançların sisteme yeniden kazandırılması ve yatırımcılara ödenmesi amacıyla yoğun ve çok yönlü çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Sermaye piyasalarının Türkiye'nin kalkınma sürecinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, belirli fonlarda yaşanan sorunların aşılmasıyla piyasaların daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini söyledi. Başkanlığını yürüttüğü Fon Koordinasyon Kurulu'nun bu konularda yoğun bir şekilde çalıştığını da ekledi.
Algıların sisteme zararı
Diğer yandan, Yılmaz, istismarcılara ve manipülatörlere karşı alınan tedbirleri çarpıtarak tüm sermaye piyasalarını töhmet altında bırakmanın yanlış olduğunu dile getirdi. Sorunlu fonlara yönelik alınan tedbirlerin, kurallara uygun çalışan ve piyasanın büyük çoğunluğunu oluşturan fonlara yönelikmiş gibi algı oluşturulmasının sisteme ve yatırımcılara zarar verdiğini belirtti. Nerede somut bir sorun varsa, yetkili mercilerce bu sorunların üzerine gidilmesinin esas olduğunu vurguladı. Fonlara yatırım yapmanın suç olmadığını, ancak hukuka aykırı işlemlerle piyasayı bozmanın, dolandırıcılık ve manipülasyon yapmanın suç olduğunu net bir şekilde ayrıştırdı. Kurallara uygun çalışanların ve yatırımcıların haklarının korunmasının ortak bir sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.

