Dünya

Zelenskiy, barış planında 15 yıllık güvenlik garantileri sunduğunu açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, barış planında 15 yıllık güvenlik garantileri sunduğunu ve bu sürenin 50 yıla çıkarılması gerektiğini vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Zelenskiy, barış planında 15 yıllık güvenlik garantileri sunduğunu açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşı sona erdirmek için hazırlanan barış planının mevcut haliyle Kiev'e 15 yıllık güvenlik garantileri sunduğunu belirtti. Ancak, Zelenskiy bu süreyi 50 yıla yaymak istediğini ifade etti.

BARIŞ PLANI ÜZERİNDE ÇALIŞILMAKTADIR

Florida'da ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği zirvenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zelenskiy, savaşı sona erdirmek amacıyla hazırlanan 20 maddelik barış planının üzerinde çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Trump ile bu planın detaylarını masaya yatırdıklarını belirten Zelenskiy, Washington yönetimiyle maddelerin çoğunda uzlaşı sağlandığını ifade etti.

GÜVENLİK GARANTİLERİ VE UZATMA OPSİYONU

Zelenskiy, güvenlik garantilerinin süresiz olmadığını, 15 yıllık bir geçerlilik süresi ve sonrasında uzatma opsiyonu öngörüldüğünü aktardı. Trump'a, savaş durumunun neredeyse 15 yıldır sürdüğünü belirterek, daha uzun vadeli garantiler talep ettiğini dile getirdi. Zelenskiy, bu teklifin tarihi bir karar olabileceğini ve Trump'ın bu teklifi değerlendireceğini söyledi.

Bu Yazıyı Paylaş