Vizyona girdiği dönem gişe rekorları kıran Japon korku filmi Ringu'nun Amerikan uyarlaması olan Halka filminin çocuk oyuncusu Daveigh Chase, şimdilerde bambaşka biri oldu.

Yönetmenliğini Gore Verbinski'nin yaptığı, orijinal adı 'The Ring' olan 2022 yapımı psikolojik korku türündeki filmde Samara Morgan'ı canlandıran Daveigh Chase o dönemde 12 yaşında idi. 

Şimdilerde 32 yaşında olan ünlü oyuncu, sık sık polisle sorun yaşayan biri haline geldi.

Halka'nın devam filmlerinde de başarılı oyunculuk performansı ile izleyiciyi kendine hayran bırakan küçük yıldız, bu seri ile oyunculuk kariyerinde büyük bir başarı elde etmiş ve tüm dünyada tanınmıştı.

Bu yapımda Naomi Watts ve Martin Henderson gibi oyuncularla oynayan Chase, şimdilerde daha çok Big Love dizisindeki Rhonda Volmer karakteriyle bilinse de, Halka filmiyle hafızalarda kalmayı başardı.

The Ring'ten sonra birçok yapımda rol alan Daveigh Chase, son birkaç yılda birden fazla suçlama ile tutuklandı.

Ünlü oyuncu, Kasım 2017’de çalıntı bir arabayla gezdiği iddiasıyla gündeme geldi.

2019’da, uyuşturucu bulundurmaktan tutuklanan yıldız, 10 ay önce ise ölmekte olan bir adamı hastanenin dışına bıraktığı iddia edildikten sonra gözaltına alındı.

Araçtaki adamın aşırı dozdan öldüğü belirlendi.

Chase, adamın ölümünde şüpheli olarak adlandırılmadı. Kendisi de adam ile sadece ölümüne kadarki süreçte vakit geçirdiğini ve sonra da hastaneye getirmeye çalıştığını söyledi.

Daveigh Chase, 24 Haziran 1990'da  ABD'de dünyaya geldi.

Daveigh Elizabeth Chase, Amerikalı aktirist, şarkıcı ve seslendirmendir.

Bilindiği en iyi rolü HBO dizilerinden olan Big Love yapımındaki Rhonda Volmer karakteridir.

The Ring filmindeki küçük kız Samara Morgan karakteriyle de isminden söz ettirdi.

Editör: Yadigar Hanım