Merdiven altında insan parçaları bulundu Merdiven altında insan parçaları bulundu

Yalova’da, bir milletvekilinin aracının yanlış park edilmesi nedeniyle canlı yayın yaparak bu durumu protesto eden iki vatandaşa, kişisel verileri yasa dışı yollarla ele geçirip yaydıkları iddiasıyla para ve hapis cezası verildiği bildirildi.

AKP’li Yalova Milletvekili Meliha Akyol’un aracının park ihlali yapması sonucu, Recep Adıgüzel ve Berkant Fitoz isimli iki vatandaş, adalet arayışları sırasında cezalandırıldı. İkilinin, “Kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek ve yaymak” suçlamasıyla 18 bin TL para cezasına çarptırıldıkları ve 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edildikleri belirtildi.

T24 haber sitesinde yer alan bilgilere göre, olay Yalova’da Fatih Caddesi’nde 21 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşti. Adıgüzel, milletvekilinin lüks otomobilinin park yasağını ihlal ettiğini iddia ederek polise şikayette bulundu ve olay yerinde 1 saat 45 dakika süresince canlı yayın yaptı.

Canlı yayında Adıgüzel, “Geçen cumartesi burada bir esnafa 10 bin lira ceza kesildi. Ceza yazan polis ‘Kanunlar herkese eşittir’ dedi. Ancak bugün milletvekilinin aracı burada ve adaletin herkese eşit işlemesi gerektiğini düşünüyorum. 1.5 saattir trafik polisi bekliyorum ama kimse gelmedi. Adaleti bekliyoruz, eşitlik herkese lazım” ifadelerini kullandı.

Açılan davada, mahkeme Adıgüzel ve Fitoz’un polis memurlarının konuşmalarını kaydettikleri için “kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek ve yaymak” suçundan her birine 2 yıl 1 ay hapis ve 17 bin 900 TL avukatlık ücreti ödemelerine hükmetti.

Adıgüzel, verdikleri cezaya itiraz edeceklerini ve adalet ararken ceza aldıklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi