Üniversiteden mezun olalı 15 yıl olmuştu. Katıldığım bir iftar programında tesadüfen Eski Türk Edebiyatı Hocama rastladım. İçimden “Hatırlar mı ki” diye geçirip koşup “Hocam” diyerek elini öptüm.

Kafasını kaldırdı. “Biz öğretmenler” dedi “Öğrencilerimizi gözlerinden tanırız. Adını hatırlamıyorum ama Ülkücüydün sen”

...

Bu dava için ömür veren, mücadele eden, hayatlarının en güzel yıllarını zindanlara kaptıran büyüklerimiz varken biz okyanusta bir damla bile olamayız.

...

Türk Yurdu için, Türk Milleti için, Ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağı için yakılan çoban ateşinin tutuşturucusu olanlar, Kutlu Davalarının siyasi temsilcisi bildikleri MHP’ de DEĞİŞİM için yola çıkmışlardı.

Kimse ana gibi, yar gibi tutkunu olduğu partisinden ayrılmak istemezdi. Ancak 2019 gibi Türkler için 1919 kadar önemli bir tarih yaklaşırken, VATANIN ÂLİ̇ MENFAATLERİ, şahısların koltuk sevdasına ağır bastı ve Milliyetçilerin, vatan sevdalılarının ülkeyi yönetme hedefine ulaşabilmeleri için “NÜVESİ ÜLKÜCÜLERDEN OLUŞAN” IYI bir partiyle yola devam kararı alındı.

...

Her şeyi bir kenara koyalım, Devlet Bey’in yapmış olduğu “Barajın düşürülmesi” açıklaması bile kendisinin hedefinin iktidara gelmek olmadığının kanlı canlı kanıtıdır.

...

Nüvesi Ülkücülerden oluşan IYI Parti 25 Ekim de Türk siyasi hayatına “Merhaba” dedi ve selamını verir vermez yandaş takımının ağır mitralyöz ateşine maruz kalmaya başladı.

IYI Partilisiz IYI Partinin konuşulduğu programları, edebin ahlakın sandığa kilitlenip kaleme alınan mesnetsiz yazıları, sosyal medyada uçurulan dayanaksız balonları görünce insan kendine “IYI Parti yokken bunlar acından ölüyorlar mıydı acaba ?” diye sormadan edemiyor açıkçası.

Dış mihraklarla mücadele eldeki güçlü argümanlarla ama zayıf medya imkanlarıyla cansiperane devam ederken içeride de teşkilatlanma aşamasına geçildi.

Genel kuraldır. Evinizi boyatırsınız, iş biter başka bir boyacı gelir “Ne yaptın Abi sen” der, “ duvarlarını mahvetmiş bu adam “

Bir ustanın diğer bir ustanın yaptığı işi beğendiğini tarih yazmaz.

Doğal olarak atamalar, atananlar, tercihler, tercih edilmeyenler memnuniyetle karşılandığı kadar, memnuniyetsizlik te yarattı.

Üzülenler, hayal kırıklığına uğrayanlar, hak ettiği halde beklentisine kavuşamayanlar, “bu nereden çıktı” diyenler, “benim hakkımdı” diye hayıflananlar, serzeniş dolu cümlelerle sosyal medyada paylaşımlar yapanlar bugünlerde sıklıkla karşılaşacağımız unsurlardır.

...

İnsan tabiatı gereği hata yapar. Sonuçta kurulan demokratik bir yapıdır. IYI Partiyi oluşturan üyelerden her birinin parti üzerinde söz söyleme hakkı vardır. Memnuniyetsizliklerin çözüm yeri kongrelerdir.

Zamanın su gibi aktığı, 2019 un an be an yaklaştığı bir ortamda Milliyetçilere, Vatanperverlere, Türkiye sevdalılarına düşen şahsi hesapları bırakıp yalnızca ve yalnızca “VATANIN ÂLİ̇ MENFAATLERİ” için IYI Partinin bir neferi olarak elinden geleni ardına koymamaktır.

Vatan davasında küskünlük, kırgınlık olmaz...

Kırgınlık geçer ama 2019 geçti mi parlamenter sistem bir daha geri gelmez...