Son günlerde skandal sözleri ile gündemden düşmeyen, laiklik ve cumhuriyet karşıtı aynı zamanda kadın düşmanı olan Konakçı, bu kez Hazreti Muhammed'le ilgili söylediği sözler üzerine gündem oldu. 

Konakçı'nın camide yaptığı konuşmasının görüntüleri sosyal medyada tepkilere neden oldu. İlgili videoda ise, "Hazreti Meryem’in Müslümanların annesi olduğunu ve cennette Allah tarafından Hazreti Muhammed'le nikahlanacağını" söylüyor.

Konakcı, “Hz. Meryem annemizdir. Çünkü hem Hz. İsa’nın annesidir, hem de cennette Hz. Muhammed’in eşi olacaktır. Allah cennette Hz. Meryem ile Hz. Muhammed’i nikahlayacak”  sözlerine yer veriyor. 

Konakçı'nın bu söylemleri, sosyal medyada dini çevreler de dahil  birçok kullanıcının tepkisine neden oldu. 

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İbrahim Maraş da Konakcı'nın sözleri üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından 2017 yılında yaptığı "FETÖ, Hz. Muhammed'in Hz. Meryem ile evlendiği ve haşa Hz. İsa’nın babası sayıldığı gibi sapkın söylemlerde bulunmuştur" yazılı paylaşımının görseline yer verilip şu ifadeleri kullandı: 

"Halil Konakçı'yı kim koruyor? Diyanet'in elemanı olan bu şahıs, ipe sapa gelmez bilgileri din diye pazarlarken, kendi kurguladığı hayali kuruntularını, Meryem'in Peygamberimizle evleneceği masalını, cinsel fantazilerini cihatçı zihniyetle camilerde kusarken Diyanet niye susuyor?"

ibrahim maraş

Cumhuriyet

Editör: Bumin Kağan Muti