Türkiye'nin dört bir yanından depremden etkilenen illere yardımlar tırlarla gönderiliyor. Gıda ve tekstil ürünlerinden barınma ve ısınma ihtiyaçlarına, temel ihtiyaç malzemelerine kadar ürünlerin bulunduğu yardımlar tırlarla depremzedelere ulaştırılmaya çalışılıyor.

Güvenlik sorunu yaşanan illerde deprem yardımlarını gasp etmek isteyenler bu tırlara farklı yöntemlerle ele geçirmeye çalışıyor. Yolları keserek tırlardan haraç isteyen, enkazlardan değerli eşya ve para toplamaya çalışan fırsatçılardan sonra Hatay Antakya'da da bir kişi kendini AFAD görevlisi olarak tanıtıp yardım tırlarına el koydu.

Kapalı spor salonu merkezi civarında kendisini AFAD görevlisi olarak tanıtan kişi, Hakkarı Yüksekova'dan gelen 3 yardım TIR'ını çevirerek bir çiftliğin önüne getirtti. Aynı kişi bu kez çiftlik sahibine kendisini dernek sahibi ve depremzede olarak tanıtarak, yardım malzemelerini çiftlik sahibine taşıttırdı. Yapılan ihbar sonucu zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Çiftlikte bulunan malzemeler arasında 4 palet bebek bezi, yarım TIR dolusu su, 4 palet yumurta, 2 TIR dolusu tekstil malzemesi, muhtelif gıda ürünleri bulundu.

Çiftliğe 3 TIR'ın malzeme indirdiği belirtildi. 

Editör: Yadigar Hanım