Seçim yaklaşırken, ittifaklarda da ortaklıklar büyüyor. Son olarak Cumhur İttifakı'na katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hizbullah ile bağlantılarına yönelik iddialara katıldığı televizyon programında yanıt verdi. 

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olan Yapıcıoğlu, Hizbullah’ın terör örgütü olup olmadığını sorusunu 'gülerek' yanıtsız bıraktı. MHP’nin hassasiyetlerini MHP’nin temsilcisine sorun” diye konuştu. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı şehit eden ve Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA PAR'ın temsilcisi, Parlamentoda AKP ile birlikte hareket etme konusunda bir ‘problem’ yaşamadıklarını anlattı.

Mehmet Akif Ersoy'un Partisinin programında yazılanları okuması üzerine MHP ile nasıl bir arada olabilecekleri sorusuna Yapıcıoğlu, “MHP’nin bu hassasiyetlerini MHP’nin temsilcisine sorun” yanıtını verdi.

DOĞU PERİNÇEK’İ CİDDİYE ALMIYORUM”

Yapıcıoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “MHP böyle bir şeye nasıl evet diyor çok şaşırtıcı. PKK’ya evet demek ve HÜDA PAR’a evet demek arasında bir fark yok. Kendi kavgaları bölücülerini örtbas etmeye yaramaz. Bunlar bölücü örgütlerdir. Domuz bağlarıyla vatandaşlarımızı öldüren, Kürt vatandaşlarımıza en ağır işkenceler eden; millet derseniz millet düşmanı, vatan deseniz vatan düşmanı, devlet düşmanı” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise “Doğu Perinçek’e yanıt vermeyi gereği duymuyorum, ciddiye de almıyorum” cevabını verdi.

“MECLİS’TE TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ”

Yapıcıoğlu, AKP ile milletvekilliği pazarlığı iddiaları ile ilgili de şunları söyledi:

“Eğer ittifak içinde yer alacaksak, bu ittifakın bileşenlerinin totalde, toplamda, maksimum sayıda en iyi verimi nasıl alması mümkünse biz onu önceliyoruz. Biz sayı pazarlığı yapmıyoruz. İlla şu kadar olacak, şunun altı ya da üstü olacak diye bir görüşme bir konuşma değil. Biz HÜDA PAR olarak Meclis’te temsil edilmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının bir dönem daha devam etmesini istiyoruz. Bunun devam etmesi tek başına yeterli değil. Biz hem Meclis’te temsil edilelim, Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu neyse onu da sağlayalım istiyoruz.”

Editör: Yadigar Hanım