14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesi tartışmalar arasında Cumhur İttifakı'na katılan HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun geçtiğimiz yıl bir televizyon programında yaptığı açıklamalar ortağı AKP'yi zora sokacak cinsten. "Bu coğrafyanın adı 1000 yıldır Türdistan" diyen Yazıcıoğlu, Kürdistan'ı inkar edenlere karşı bedeli ne olursa olsun karşı duracaklarını söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  22 Ocak 2022 tarihinde Kürtler ve Kürt dünyasına ilişkin yayınlar yapan Irak merkezli haber kanalı Rudaw'da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Katıldığı programda spikerin "Neden yasak Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın adı?" sorusuna AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret ederek, Meclis kayıtları üzerinden yanıt veren Yapıcıoğlu, Kürdistan diye bir coğrafyanın olduğunu iddia etti.

Yapıcıoğlu, "Bu coğrafyanın adı Kürdistan. 1000 yıl önce de Kürdistandı, 5 yıl önce de kürdistandı. 5 yıl önce bazı kesimler Kürdistan’ı kabul etmiyorlardı. Türkiye lideri 5-6 yıl önce Kürdistan nerede diyenler için tarihlerinin cahili diyordu. İlk Meclis kayıtlarını açın. Gelen mebuslar için Kürdistan mebusu demişler. Çözüm sürecinin ardından adım adım Kürdistan söylemi yasaklandı. Dillendirenler yakalandı. Eğer bu şekilde devam ederse yarın belki Kürt'ü de yok ederler. Eskiden Kürtlerin varlığını kabul etmiyorlardı. Bunu kabul ettikten sonra Kürdistan var dediler. Bugün Kürdistan inkar ediliyor. Kürdistan vardır. Bedeli ne olursa olsun adalet isteyenler buna karşı durmalı" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım