Cumhur İttifakı'nda zam çatlağı giderek büyüyor. AKP listelerinden Meclis'e 4 milletvekili ile giren HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya YapıcıoğluÖTV zamlarına tepki göstererek, deprem harcamalarını fakir fukaraya yüklenmenin doğru olmadığını söyledi.

Yapıcıoğlu, partisinin Pendik'teki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3. olağan kongresinde konuştu. 14 Mayıs'ta yapılan seçimlere 3 ana hedefle girdiklerini belirten Yapıcıoğlu, bunlardan ilkinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmesi, ikincisinin partisinin mecliste temsil edilmesi, üçüncüsünün de Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu elde etmesi olduğunu, bu üç hedefin de gerçekleştiğini kaydetti.

Ülke genelinde il ve ilçe kongrelerini tamamlayarak, yerel seçimlere daha güçlü gireceklerini ifade eden Yapıcıoğlu, iktidarın seçimlerden sonraki ekonomi politikasını eleştirdi. İktidarın ekonomi politikasında özellikle seçimlerden sonra yapılan değişikliği ve depremin yaralarını sarmak için getirilen ÖTV ile KDV'yi eleştiren Yapıcıoğlu, "Bunu karşılarken, bütçede karşılığını oluştururken, fakire fukaraya yüklenmek doğru değil" diye konuştu.

Yapıcıoğlu şunları söyledi:

"Şu anda yapılan o dur. Eğer siz çok fazla kazanandan çok vergi alırsanız, az kazanandan az vergi alırsanız gelir dağılımındaki adaleti biraz daha sağlamış olursunuz. Uçurumu daraltmış olursunuz. Çok kazanandan çok vergi alın. Az kazanandan az vergi alın.

Vergi mevzuatları basitleştirilmeli, vergilerin sayısı azaltılmalı, deprem gibi büyük çaplı afetler yaşadığımızda da bu memleketin kaymağını yiyen bu memleketin havasını, suyunu, toprağını, iş gücünü, enerjisini kullanarak çok büyük para kazanan insanlar bu gibi zamanlarda onlar daha fazla elini taşın altına koymalı, gerekirse servetten vergi alınması yoluna gidilmeli."

Editör: Yadigar Hanım