6 Şubat'ta meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilde ağır yıkımlara neden oldu. Felakette 42 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı.

Son olarak Türkiye'ye Suriye'den göç olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 20 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü açıklamıştı. Akar'ın açıklamasına ünlü oyuncu ve şarkıcı Gülben Ergen kayıtsız kalamadı.

 "5 milyon eksi 20 bin…"

Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri gerektiğini belirten Gülben Ergen, "5 milyon eksi 20 bin… Allah'ım yollarını açık, kaderlerini güzel eylesin. Bizim ülkemiz yangın yeri… Biz bize yetmeye çalışıyoruz. Kucak açma süremiz dolmuş olsun lütfen. Yapacağımızın en değerlisini yaptık. Buraya kadar diyelim artık. Kapatalım kapılarımızı, yaralarımızı saralım" sözlerini ifade etti.

gülben ergen suriler

Hulusi Akar ne demişti?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin ardından Türkiye'ye Suriye'den göç olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu belirterek, "Tek yönlü olarak Türkiye'den Suriye'ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakamın 20 bini geçtiğini takip ediyoruz" sözlerini kullanmıştı.

Akar, "Bu kesinlikle doğru değil. Hudutta yaptığımız incelemelerde, askeri ve sivil erkanla yaptığımız görüşmelerde, sınır hattımızdaki askeri birliklerimizde yaptığımız denetlemelerde ve hudut kapılarında yaptığımız görüşmelerde yoğun bir şekilde konuyu görüştük. Kesinlikle bu iddialar gerçek dışı. Türkiye’de yaşayan Suriyeli vatandaşlar evlerini ve yakınlarını kaybetmeleri nedeniyle kendi topraklarına dönüyor. Tek yönlü olarak Türkiye’den Suriye’ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakamın 20 bini geçtiğini takip ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Merve Kankan