Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin son köşe yazısı, içerdiği görüşler nedeniyle tartışma yarattı. Selvi, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yönelik adımlar atması gerektiğini, ekonomik sorunların bu yolla çözülebileceğini ve Osman Kavala’nın serbest bırakılması ile siyasi atmosferin değişmesi gerektiğini ileri sürdü. Bu yazıya MHP’den eleştiri geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın Tepkisi:

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Selvi’nin yazısına sert bir dille yanıt verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Selvi’nin mantık dışı düşünceler sergilediğini belirterek, “Kavala’nın serbest bırakılmasının ekonomiye katkı sağlayacağını iddia ederek, Türkiye’yi etki altına almak isteyen güçlerin söylemini benimsediğini” ifade etti.

Büyükataman’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

İstanbul Beşiktaş'ta Zincirleme Kaza: 8 Yaralı İstanbul Beşiktaş'ta Zincirleme Kaza: 8 Yaralı

“Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında zehir dolu sözlerle Cumhur İttifakı’na meydan okumuş ve gerçek niyetini bir kez daha göstermiştir. Kavala’nın serbest bırakılmasının ekonomiye fayda sağlayacağını iddia ederek, Türkiye üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan güçlerin dilini kullanmıştır. Bugünkü yazısıyla küresel güçlerin taşeronluğuna soyunduğunu ve millet iradesini ekonomik manipülasyonlarla sarsmaya çalıştığını bir kez daha kanıtlamıştır. ‘Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor’ sözleriyle, aidiyet hissettiği yeri açıkça ortaya koymuştur. Eğer Selvi akıl tutulması yaşamıyorsa, açıkça zilletin yanında yer almaktadır. Milli iradeye karşı olanların avukatlığına soyunan Selvi, şunu bilmelidir ki; bu tür sinsi planlar başarılı olamaz, Türk milleti asla boyun eğmez ve Cumhur İttifakı bu tür kirli oyunlara prim vermez!”

Kaynak: Haber Merkezi