Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim görevlisi Uğur Kutay'ın senaryo yazımı dersinde, müfredat dışına çıkarak Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edildi.

Kutay hakkında, 9 Aralık'ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu üzerine savcılık Kutay hakkında, 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan soruşturma başlattı.

Müdafaa-i İslam Hareketi Derneği üyeleri de bugün sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda  Uğur Kutay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Burada bir basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Erdem Özveren, "Üniversitede ders veren sözde bir akademisyen, dersinde Peygamber Efendimize karşı ağza alınmayacak sözler sarf etmiştir. Kendi ders konusunun da dışına çıkarak, bilgi sahibi olmadığı konulara giren ve lağım kokan fikrini, üniversite de okuyan genç ve berrak zihinleri kirletmek için kullanan bu sözde akademisyen, Peygamber Efendimize ettiği hakaretlerin yanında, buna karşı çıkan öğrenci kardeşlerimize de ağır ithamlarda bulunmuştur. Bütün bu hakaretleri, sözde ifade özgürlüğü adı altında savunmak ise cahilliktir. İnancımıza, manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Bu sözde akademisyen hakkında gereğinin yapılmasını temenni ediyor ve üniversitemizde inancımıza saygı duymayan akademisyenler istemiyoruz" şeklinde konuştu. Dernek üyeleri açıklamanın ardından suç duyurusunda bulunmak için adliyeye girdi.

Suç duyurusu dilekçesinde akademisyen Uğur Kutay'ın 5 Aralık tarihinde ders sırasında söylediği sözlere yer verildi. Dilekçede, Uğur Kutay hakkında 'Hakaret' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçundan dava açılarak cezalandırılması istendi.

Uğur Kutay kimdir, ne dedi? Yıldız Teknik Üniversitesi Kutay'a Hz.  Muhammed'e ve İslam'a hakaretler ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı! -  Gündem Haberleri

DHA

Editör: Yadigar Hanım