Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yarışını dün akşam da katıldıkları canlı yayında sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 kanalın ortak yayınıyla verilen canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aynı saatlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Fox TV'de "Liderler Fox'ta" canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ortak canlı yayın nedeniyle kanallarda yayımlanması beklenen dizilerin yeni bölümleri yayımlanmazken, Show TV, Erdoğan yerine RTÜK'ün hedefinde olan ve iktidar tarafından 'islamofobik' olmakla eleştirilen Kızılcık Şerbeti'ni yayımlamayı tercih etti.

REYTİNGLERDE O ADAY ÖNDE

Gazeteci Serhat Uçak, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun katıldığı kanalların reyting sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Uçak,  "Erdoğan 29 kanalda, Kılıçdaroğlu tek kanalda canlı yayındaydı. Erdoğan ratinglerde ilk 10'a giremedi. Kılıçdaroğlu yayını totalde 8., AB'de 2. oldu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Türkiye Gençlik Zirvesi totalde 10'uncu olurken, AB'de ise 8'inci olabildi.

serhat-ucakkakai

Erdoğan 18 kanalda birden konuştu ancak reytinlerde ilk 10'a giremedi. Kılıçdaroğlu yayını totalde 8., AB'de 2. oldu." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir başka program Türkiye Gençlik Zirvesi totalde 10'ncu olurken, AB'de ise 8'nci olabildi.

İŞTE İKİ LİDERİN RAYTİNGLERİ 

reytingler

reytingler1

BAŞKANI KENDİNİ HEMEN ORTAYA ATTI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bir gazetenin yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reytinglerde alt sıralarda olduğuna dair haber için açıklama yaptı. Şahin, reyting tablosunun tamamen aaksini göstermesine rağmen “Tamamen yalan haber. Yapılan ortak yayın açık ara tüm zamanlarda birincidir” dedi.

Editör: Yadigar Hanım