İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “2019’da tesadüfen seçildi” şeklindeki eleştirisine cevap verdi.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve CHP’nin Güngören Belediye Başkan Adayı Yüksel Yalçın ile Güngören’de vatandaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, rakibi Murat Kurum’un davet krizine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sirkeci-Kazlıçeşme Tren hattının açılışında kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

“650 BİN KONUT SÖZÜ VEREREK SİZİ KANDIRMIYORUZ”

Konuşmasına Güngören’in kentsel dönüşüm sorununu dile getirerek başlayan İmamoğlu, “Kentsel dönüşümde hiçbir zaman oy uğruna insanların duygularıyla oynamadık, oynamayacağız. Tüm riskli yapı sahiplerine sabit taksitli ödeme desteğini daha önce de verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. 50 bin riskli konutun içindeki dar gelirli vatandaşlarımızın inşaat maliyetinin yüzde 60’ını biz belediye olarak karşılayacağız. Emeklilerin ise yüzde 65’ini biz karşılayacağız. Bakın biz size ‘650 bin konut yapacağız’ diye yalan söylemiyoruz. Gerçekçi olanı söylüyoruz” dedi.

“ACEMİ ADAY ÇORBAYI KAYNATTI”

İmamoğlu, İstanbul’da ilginç bir seçim süreci yaşandığını belirterek rakibi Kurum’u eleştirdi. İmamoğlu şöyle konuştu: “Bir yandan bizi şaşırtıyorlar, bir yandan şaşırtmıyorlar. Hatırlarsınız ‘Ben polemik yapmayacağım. Sadece projelerimi anlatacağım’ dedi. Ben de ona ‘acemi aday’ diyorum, affetsin. Acemi aday, bazen yüzümüzde acı bir gülümseme bırakıyor. Ben de sevindim, dedim ki; ‘haydi bakalım, proje üzerine proje konuşacağız, projelerimizi kıyaslayacağız.’ Ama ne yazık ki sevgili acemi aday sevincimi kursağımda bıraktı. Sevgili acemi aday biraz çorbayı kaynattı. Polemikleriyle gündem oldu.”

“İSTANBUL ADAYLIĞI ONA BÜYÜK GELDİ”

“Önce dedim ki; ‘Seçim böyle bir şeydir.’ Bir söyler, iki söyler, sonra işine bakar ama olmadı. Proje bitti, polemik başladı. Dedim ki ne diyecek? Ama 40 defa tekrarlanan, yalan dolanla, lafla 5 yıldır bana yapıştırmaya çalıştıkları iftiralarla bana polemik yoluyla saldırmaya çalıştı. İşleri güçleri polemik. Biz dedik ki; polemiği dinleriz, anlarız, cevabını veririz. Ama açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Davet şöyle, davet böyle. Vay efendim davet edilmedi. Yok edildi, edilmedi, yok aslında not gönderildi. Bir de davetiye var. Davetiye eline geçenin elini yakıyor. Kim yaptı? Davet eden yok ortada. Açıkçası bu komik duruma düşmelerine bir yandan da üzülüyorum. Bu acemi adaya İstanbul adaylığı büyük geldi. Bu acemiliğini göstermek zorundayım ki siz de bunu görün anlayın. Vatandaşımız da görsün anlasın. Bu anlamda gerçekten kötü bir performans sergiliyorlar. Keşke projelerini konuşsalar. Biz de projelerini dinlesek. Ama tabii yapamayacakları işlere söz verme konusunda ustalaşmışlar. O başka.”

Kaynak: Haber Merkezi