İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar'da sahil şeridinde kamuya ait alanlardaki kaçak yapılandırmayla mücadele kapsamında yıkımlarını sürdürürken, iki alanda engellemeyle karşılaştığını iddia etti.

Yıkım için girişimde bulundukları alanların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın alelacele yaptığı plan değişikliğiyle özel olarak korunduğunu dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karara sert tepki gösterdi. İmamoğlu, Üsküdar'da İBB'nin yıkmak için harekete geçtiği iki alanla ilgili alınan yeni karara tepkisini "Ülkemiz, işgali koruyan akıldan 14 Mayıs’ta kurtulacak." sözleriyle dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşı karşıya getiren kararı sosyal medya hesabıdan duyuran İmamoğlu, "Üsküdar Sahilde işgalleri bir bir kaldırdık. Ta ki, Bakanlık kaçaklara sahip çıkana kadar. Bu iki işgal Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alelacele yaptıkları plan değişikliğiyle özel olarak korundu. Ülkemiz, işgali koruyan akıldan 14 Mayıs’ta kurtulacak." ifadelerini kullandı.

1

Benzer bir paylaşım da Murat Ongun'dan geldi.

Ongun mesajında "Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üsküdar Sahil’deki kamuya ait alanları işgal eden ve rant sağlayan bu gibi kaçak işletmeleri yıkmamızı engelleyip, korumaya almıştır." dedi.

2

Editör: Yadigar Hanım